Korkudan çadır kenti terk ettiler

Kadın Haberleri —

.

.

  • Mereş merkezli depremlerin üzerinden bir ay geçti. Hala yardım alamayan depremzede Gülcan Kaya, gittikleri çadır kenttin denizin kenarına kurulması ve salgın hastalık nedeniyle terk ettiklerin, bulundukları çadırda ise tuvaleti içerden yaptıklarını ve daha sonra çöpe attıklarını söyledi. 

Mereş (Maraş) merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin üzerinden bir ay geçti. Halkın çadır sorunu ise hala devam ediyor. Kurulan çadır kentlerde ise hastalıklar baş göstermeye başladı. Çadır kentlerin denize yakın kurulması ve yaşanan çeşitli sorunlardan kaynaklı insanlar çadır kentte barınamıyor. Yıkımın ağır yaşandığı Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremzede Gülcan Kaya, çocuklarıyla birlikte kaldığı çadır kentten çıkmak zorunda kaldı. 

Hala yardım yok

Yıkılma riski nedeniyle evine giremeyen Gülcan Kaya, “Çocuklarım sürekli ağlıyor hala o psikolojiyi atlatmış değiliz. Buraya geldik ama hala yardım alamadık. Sadece bir çadır altında iki çocuğum ve eşimle bekliyoruz. Banyo ve tuvalet yok. Biz üç gün boyunca dışarıda kaldık, aç kaldık. Eşim videomuzu çekerek internette attı ve videomuzu gören biri bize çadır getirdi. Yağmur yağıyor, direk çadıra geliyor açıkçası kalamıyoruz. İki çocuğum var soğuktan sürekli hastalanıyor” dedi. 

Gülcan Kaya

Çocuklar çadır kentte hastalandı

Ağır hasarlı olan evlerinden eşyalarını çıkarmak için içeri girmek istediklerini ama polislerin eşini “öldürmekle” tehdit ettiğini dile getiren Kaya şöyle dedi: “Hiçbir şeyimiz yoktu evden zorla çıkardığımız iki koltuk oldu. Bazı günler yemek bile bulamıyoruz. Çadır kent için isim yazmak zorunda kaldık, onu da bir hafta boyunca bekledik. Ama çadır kente geçmek için de bir hafta boyunca dışarıda soğukta kalmak zorunda kaldık. Çadır kente gittik orada da çocuklarım sürekli hasta oluyor. Çadır kentlerde hem uyuz salgını başladığı için hem de denizin yanında kurulduğu için denizin taşıma riskinden dolayı da çıkmak istedik. Çadır kente kurulan sağlık yeri çocuklarım hasta olduğunda ilgilenmiyordu.”

Dışkıyı mecburen çöpe atıyorlar

Kurulan çadır kentlerinin de yağmur yağdığı zaman su dolduğunu kaydeden Kaya, çadır kentlerde bulunan güvenliğin de kendilerini umursamadığını söyledi. Acil seyyar banyo ve tuvalet ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Gülcan Kaya, tuvaleti çadırda bir kutuya yaptıklarını ve daha sonra çöpe attıklarını da söyledi.

DİLAN BABAT /JINNEWS-HATAY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.