Korucu: Kayıplar çok

Korucular

Korucular

  • Heftanîn’deki saldırıya katılan bir korucu, bölgede yoğun bombardımanlara rağmen şiddetli çatışmaların yaşandığını belirterek, bölgede ilerleyemeyen askerlerin büyük kayıplar verdiğini söyledi.

Günlerdir şiddetli çatışmaların sürdüğü Heftanîn’de yaşananları anlatan Şırnak’ın Uludere ilçesinden bir korucu, ciddi kayıpların olduğunu söyledi. Heftanîn bölgesinin çevresinde bulunan bazı üslerde arazi taraması yaptıklarını belirten korucu, burada 7 yıldır bir adım ilerlemenin olmadığını kaydetti. Bölgeye yönelik sürekli hava saldırılarının yapıldığını aktaran korucu, yoğun bombardıman sonrası yine HPG’lilerle çatışmaların yaşandığını söyledi.

Sürekli çatışmaların yaşandığını kaydeden korucu, “PKK’liler artık uzun menzilli ve ses çıkarmayan bir silah kullanıyorlar. Mevzide nöbet tutarken, yanınızdaki kişinin çoktan ölmüş olduğunu görebiliyorsunuz. Arkadaşınızın öldüğünün farkına bile varmıyorsunuz. Bu da askerler ve korucular arasında büyük bir korku yaratıyor” dedi. 

Uzman çavuşların psikolojik sorunlar yaşadığını dile getiren korucu, askerlerin cep telefonları üzerinden Gerilla TV’yi izlediklerini belirtti.  

Askerlerin, Heftanîn gibi bölgelerde hedef şaşırtan askeri üsler kurduğunu ifade eden korucu, “Tepelik bir alana güneş panelleri yerleştiriyorlar. Bu güneş panellerinin etrafına da bir lamba koyuyorlar. Geceleri bu lambaları yakıyorlar ve büyük bir alanda aydınlık oluşuyor. Bu bölgede sanki askeri bir üs kurulmuş gibi bir algı yaratılıyor” diye konuştu. 
Hançer ve Bayraktar timlerine ayrıcalık tanındığını ifade eden korucu, Hançer ve Bayraktar timlerinin saldırı bölgelerine helikopterlerle taşındığını söyledi. Asker ve korucular için belli üs noktalarında bir yıl yetecek kadar kumanya stoku yapıldığını aktaran korucu, bu kumanyaların traktörlerle bölgeye taşınarak açık arazide naylon altında korunduğunu ifade etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.