Korucuları Besta arazisine saldı

  • Askeri saldırı hazırlıklarının yapıldığı Besta’da, araziye sürülen korucular, Türk askerleri gözetiminde ağaç kıyımına başladı. 

 

Hatırlanacağı gibi Cudi Dağı’nda 30 Nisan’da yaşanan çatışmada 8 askerin ölmesinin ardından Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in, Şenobalı korucubaşı Hazım Babat ile birlikte Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndaki toplantıda, Cudi, Gabar ve Besta’ya yönelik saldırı kararı alındı. Hazırlıklarının yapıldığı saldırı kapsamında ilk olarak Beytüşşebap’ın Tivor köyünden korucular Gabar Dağı’na sürüldü. Günlerdir askeri hareketliliğin yaşandığı bölgede, ağaç kıyımı başladı. Keniyamîr bölgesinde kara ve havadan askerlerin gözetiminde kesilen ağaçlar, kamyonlarla şehir dışına gönderiliyor. 

Günler önce başladığı belirtilen ağaç kıyımına karşı karakola itirazda bulunan bölge halkı, askerler tarafından tehdit edildi. Bölge halkı, geçim kaynaklarının yok edildiğini söyleyerek, kıyımın durdurulmasını istedi. Yurttaşların, askerler tarafından “İzin verseniz de vermezseniz de gideceğiz. Şansınızı zorlamayın” şeklinde tehdit edildiği aktarıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.