Köylüler DEDAŞ’ı durdurdu

  • Artuklu’nun Embarê köyüne trafoları sökmek için jandarma eşliğinde baskın düzenleyen DEDAŞ ekipleri, köylülerin tepkisi üzerine işlem yapmadan ayrılmak zorunda kaldı.

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Embarê (Ambar) köyüne “Çiftçilerin elektrik borçları” gerekçesiyle jandarma eşliğinde baskın düzenleyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş(DEDAŞ) ekipleri, sulama kuyularının trafolarına el koymak istedi. Ekiplerin jandarmayla birlikte sulama kuyularının olduğu bölgeye gittiğini gören köylüler, toplanarak yolu kapattı. Ardından jandarmayla tartışan köylüler, ellerinde mahkeme kararı olduğunu belirterek, yapılmak istenilen işleme izin vermeyeceklerini söyledi. 

Köylülerin tepkileri üzerine bir süre devam eden tartışma sırasında jandarma ve DEDAŞ ekipleri, trafoların olduğu bölgeye geçmekte ısrar etti. Ancak köylüler, yolu açmayarak, köyden ayrılmalarını istedi. Bu esnada köydeki kadın ve çocukların da bölgeye gelmesiyle kalabalığın artması üzerine jandarma ve DEDAŞ ekipleri, işlem yapmadan köyden ayrılmak zorunda kaldı.  MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.