Kürdistan Dijital Medya Meclisi kuruldu

  • Kürdistan gündemine dair gelişmeleri, işgal saldırıları ile birçok konuyu dünyaya duyurmak, için dijital medya üzerinde bir araya gelen Kürtler ve dostları, Kürdistan Dijital Medya Meclisi kurdu. Meclisin kuruluşu yapılan açıklamayla duyuruldu.

Kürdistan gündemine dair gelişmeleri, işgal saldırıları, Kürt halkına yönelik katliam ve hak ihlallerini anında dünyaya duyurmak, gündem oluşturmak amacıyla dijital medya üzerinde bir araya gelen Kürtler ve dostlarından oluşan Kürdistan Dijital Medya Meclisi, kuruluşunu ilan etti. Kürdistan Dijital Medya Meclisi, açıklamasında, özgürlük mücadelesinde yeni bir mevzi inşa ettiklerini belirtti.

Kürt halkının özgürlük talebini haykıracağız

Kürdistan Dijital Medya Meclisi’nin dijital medyanın bütün platformlarında Kürt halkının özgürlük mücadelesini haykıracağı belirtilen açıklamada, "Meclisimiz, faşizme ve işgalci sömürgeciliğe karşı yeni bir mücadele kanalı açacak, Kürt halkının siyasi statüyle özgür bir yaşam talebini yükseltecek. Kürdistan Dijital Medya Meclisi, kapitalist modernitenin yalanlarıyla savaşmak ve dünyadaki bütün devrimci-demokrasi güçleriyle omuz omuza yürümek için kuruldu. Meclisimiz, Kürt halkıyla ortak kurtuluş mücadelesi yürüten tüm Ortadoğu halklarının birlikteliğinin simgesidir. Kürdistan Dijital Medya Meclisi, başta direnişçi Kürt halkımıza, bölge halklarına, özgürlük için mücadele edenlere ve tüm dünya halklarına kutlu olsun. Kürdistan Dijital Medya Meclisi’ni olarak, kırk yılı aşkındır sömürgeciliğe ve faşizme karşı savaşan Özgürlük Hareketi’nin, dijital medyadaki sesi olacağız. Bakur, Başur ve Rojhilat’ın özgürlüğü için verilen mücadelelerin dijital medyadaki sözcüsüyüz. Rojava Devrimi’nin tüm insanlık için açtığı yol, Kürdistan Dijital Medya Meclisi’nin yol göstericisidir. Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması, dijital medyadaki eylemimize ışık tutacak en temel güçtür” ifadelerine yer verildi.

Dayanışma köprüsü kuracağız

Meclisin, beş bin yıllık erkek egemenliğine karşı mücadele eden, tecavüzcü DAİŞ çetelerini yenilgiye uğratan ve kadın özgürlük çizgisinin dijital medyadaki örgütlülüğü olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Tüm dünya kadınlarına ilham veren kadın özgürlük mücadelesi artık daha fazla güçlenecek. Meclisimiz, Kürdistan’da ve dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze ve her türden erkek egemenliğine karşı mücadelenin dijital medyadaki adresidir. Kürdistan Dijital Medya Meclisi, Kürdistan’dan dünyaya açılan evrensel bir dijital medya örgütlenmesidir. Meclis olarak, eşitlik-özgürlük ve adalet için verilen her mücadeleyi kendi mücadelemiz olarak kabul ediyoruz. Haksızlığa karşı isyan eden bütün dünya halklarıyla birlikte mücadele edecek ve güçlü bir dayanışma köprüsü inşa edeceğiz. 

Meclisler örgütlenmelidir

Kürdistan Dijital Medya Meclisi, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmayı esas alan, demokratik değerleri savunan ve kapitalist moderniteye karşı tavır almak isteyen herkesin birlikte tartışıp, birlikte karar aldığı meclisler örgütlenmesidir. Dijital medyayı bir direniş platformuna dönüştürmek isteyen herkes, vakit kaybetmeksizin bu iradeyi büyütmeli ve yanımızdaki yerini almalıdır. Hep beraber, özgürlük mücadelesi yürüten Kürt halkının sesini daha güçlü duyuralım. Bu davet, sömürgeci yalanlaları, faşizmin manipülasyonlarını, halkı kandıran özel savaş makinelerini durdurmak, dört bir yanda süren özgürlük direnişini, dijital medyaya da taşımak içindir.”

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.