Kürdistan ve Türkiye'den kısa kısa

.

.

Hewlêr’i sel bastı

Hewlêr’de dün yaşanan selde zarar gören esnaflar, her yağmur yağdığında Hewlêr’de sel felaketinin yaşandığını ve buna rağmen hükümetin önlemeye yönelik hiçbir plan ve program uaygulamadığını belirtti. Esnaflar, acil yardım kuruluşlarının da yardımlarına koşmadıklarını söyledi. Sabahın erken saatlerinde etkili olmaya başlayan yağmurun ardından Hewlêr’in Teyrawa, Seydawe, Şoreş, Şawês, Birayetî, Behrke û Sêbîran mahallelerinde sel yaşandı. Birçok evi ve dükkanı su bastı.   HEWLÊR

 

Pêşmerge komutanı eleştirince kayboldu!

KDP’ye bağlı Zerevani güçlerini eleştiren pêşmerge komutanı Muhammed Arif Sleman Guli, alıkonuldu. 

 Hewlêr’de yaşayan Muhemed Arif Silêman Gulî, Zerevan güçlerini eleştirdiği gerekçesiyle alıkonuldu. İnsan hakları aktivisti Ayhan Seid, pêşmerge komutanının 11 Aralık Salı günü Zerevan güçlerinin merkezine gittiğini ve bir daha geri dönmediğini belirtti. 

Aktivist Ayhan Said, Federe Kürdistan Parlamentosu’na, İçişleri Bakanlığı’na güvenlik ve yerel komitelerine, Pêşmerge Bakanlığı’na ve Birleşmiş Milletler’e olayı araştırmaları için bir mektup gönderdi.

Mektupta, “Pêşmerge komutanı, Salı sabahı Hewlêr’deki Zeravani kuvvetlerinin karargahına gitti ve cep telefonu kapandıktan sonra ortadan kayboldu, kendisinden hiçbir şekilde haber alınamıyor” dedi.

Muhhamed’in oğlu Kavin Muhammed ise “Babam, Zeravani güçlerini eleştirdikten sonra ortadan kayboldu” açıklamasında bulundu.   HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.