Kürt ailenin düğününe baskın

  • Mamak'ta Kürt bir ailenin düğününü "yöresel elbise giyilmesi" gerekçesiyle basan Türk polisi, kamera görüntülerini istedi. 

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Türközü Mahallesi’nde açık havada Kürt bir ailenin yaptığı düğün, polis tarafından basıldı.

Polis, baskına gerekçe olarak ise yöresel kıyafet giyilmesi ve zafer işareti yapılmasını gösterdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden (TEM) gelen polisler, düğüne dair şikayet olduğunu ileri sürerek, kamera çekimlerini istedi. Kamera görüntülerinin bir bölümünü izleyen polis, düğünün iki gün olması sebebiyle düğün bitiminde görüntülerin kendilerine teslim edilmesini isteyerek, düğünden ayrıldı.

Bu kez 'gürültü' için değil

 Düğün sahiplerinin yakınlarından İlhan Karaman, “Biz 25 yıldır burada düğünlerimizi yapıyoruz, daha önce de birçok kez polis geldi ancak hiçbir zaman TEM’den polis gelmedi. Daha önce düğünde gürültü yapılması gibi gerekçelerle gelirlerdi. Biz Hakkariliyiz, her zaman düğün yapıyoruz, ilk kez böylesi bir durumla karşılaşıyoruz” dedi.

Miting gibi yapılıyormuş

 Yöresel elbiselerin gerekçe gösterildiğini ifade eden Kahraman, şunları anlattı: "Bize ‘yöresel elbiseler giyildi’ diye şikayet olduğunu söylediler. Yapılanın düğün olmadığını, miting gibi yapıldığını söylediler. Biz 25 yıldır buralarda aynı şekilde düğünlerimizi yapıyoruz. Bize ‘düğüne devam edebilirsiniz ancak daha sonra kamera görüntülerini alıp inceleyeceğiz’ dediler. Düğünden sonra görüntülerin kendilerine iletilmesini istediler.”    MA/ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.