Kürt düşmanlığını dünyaya dayatıyor

Mithat Sancar HDP Gurubunda konuştu

Mithat Sancar HDP Gurubunda konuştu

  • HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, Türk hükümetinin Kürt düşmanlığına dayalı politikasını dünyaya, Avrupa'ya da dayattığını söyledi. 

Sancar, partisinin dünkü Grup Toplantısı'nda, Türk hükümetinin NATO'daki veto hakkını yeni işgal saldırılarına kapı açmak için kullanmaya kalkışmasının, Kürt düşmanlığına dayalı politikasının gereği olduğunu belirterek, "İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği meselesini bahane ederek, bu anlayışı bütün dünyaya yaymaya çabalamaktadır. Öne sürülen şartlara bakılınca, bu anlayışı başka ülkelere ve mümkünse dünyaya dayatma anlayışını da görebiliyorsunuz. Dünyayı da Avrupa’yı da Türkiye’ye benzetme politikaları izleniyor. Kürt sorununda çözümsüzlük noktasına geliyor bu" dedi. 

NATO’nun genişlemesi konusunda pazarlık masasına sürdükleri kozlar ve şartlara bakınca tamamının Kürt sorununa çıktığının net olduğunu kaydeden Sancar,  şöyle devam etti: "İsveç’e bütün hukuk mekanizmalarını ve demokratik kuralları askıya alın, sizi NATO’ya alma konusunda veto etmeyelim, diyorlar. Bu iktidar Kürt düşmanlığı yapıyor. Bölgesel, askeri operasyonların daha da yaygınlaşacağını dün AKP Genel Başkanı duyurdu. Ne kadar iki yüzlüce bir tutum… Ukrayna’da barış güvercini, Ortadoğu ve ülkede savaş şahidi. Bu politikalar her açıdan bu ülkenin halklarına ve barış kurma çabalarına karşı en büyük tehdittir.”

Savaşa karş çıkalım
 
Sancar, Türkiye demokrasi güçlerine ve tüm muhalfete de seslendi: "Kararlı ve tutarlı davranmazsak hayatlarımız üzerinde tasarruf hakkımız azalacak ve bu iktidarın, onun yandaşlarının, onun politikalarından beslenen bir avuç sermayenin insafına terk edilecek. Savaşa karşı çıkmak barışı savunmak aynı zamanda emeğimizi ekmeğimizi onurumuzu ve özgürlüğümüzü savunmaktır. Bu konuda gösterilecek her tereddüt bu iktidarın yıkım politikalarını güçlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Her seferinde bütün kesimlere en başta siyasi muhalefete bizim dışımızda kalan muhalefet partilerine de söylüyoruz, üzgünüz ki bu alanda güçlü sistematik tutarlı bir tavır ortaya koyamıyorlar. Buradaki çekincelerin hiçbir karşılığı yoktur. Halkta esas hedefin ve isteğin onuruyla ve refah içinde özgürlüğü ile demokrasi içinde yaşamak olduğunu herkesin görmesi gerekiyor. İktidarın yarattığı algıya teslim olmak bu ülkenin geleceğini bu kirli iktidar oyunlarına terk etmek anlamına gelir. Kimse bu tuzağa düşmemelidir. HDP bu tuzağı bozacaktır. En geniş birlikteliği oluşturacaktır. Bütün demokrasi güçlerini bir araya getirecektir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.