Kürt halkının yakasından elinizi çekin!

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın Heilbronn kentinde bugün sabah saat 06.00 sularında iki Kürdistanlının evinin basılmasını kınayan FCK-BW-BAYERN, “Federasyon olarak Alman hükümetine çağrımız, elinizi Kürt halkının yakasından çekiniz” dedi.

 

Almanya’nın Heilbronn kentinde bugün sabah saatlerinde iki Kürdistanlının evine polis baskın düzenledi. Baskında cep telefonu ve özel eşyalara da el konuldu.

Baskına ilişkin yazılı bir açıklama yapan FCK-BW-BAYERN, Kürt yurtseverlerin evine yönelik baskını kınadı.

“Bugün Alman hükümeti polislerince Heilbronn kentinde sabahın erken saatlerinde iki Kürt yurtseverinin evine hukuksuz bir şekilde baskın yapılmıştır. Baskın esnasında evi dağıtarak, her tarafı arayan polisler birçok eşyaya da el koyarak, yanında götürmüştür” denilen açıklamada son bir ay içerisinde Alman devletinin Kürdistanlıların evleri ve derneklerine baskın yaparak iki Kürt siyasetçisi ve bir Kürt sanatçıyı tutukladığı da hatırlatıldı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Kürtlere yönelik baskınlara ara vermeyen Alman polisinin bugün de yine Heilbronn kentinde iki yurtseverin evine baskın yapması, mafyalaşmış ve çökmekte olan faşist Türk devletine hizmet etmekten başka bir şey değildir. Türk devletinin zulmünden kaçıp Almanya’da yaşamak zorunda kalan halkımızın kendi kültürünü, dillini, özgürlük ve adalet mücadelesini vermekten başka bir suçu olmamıştır. Kürt halkı, Alman devletinin kendi çıkarlarına kurban edilecek bir halk olmadığını bilmelidir.

FCK-BW-BAYERN federasyonu olarak Alman hükümetine çağrımız, elinizi Kürt halkının yakasından çekiniz. Kürtlere baskı yaparak, onları tutuklayarak elinize bir şey geçmeyecektir. Bu baskınlar, Kürtleri katlederek soykırımdan geçiren faşist Türk devletine cesaret vermekten başka bir şey değildir.

Avrupa’da PKK yasağının kaldırılmasının tartışıldığı bir dönemde bu tür baskınların yapılması düşündürücüdür. Alman devletini Kürtlere yönelik baskınlarından vaz geçmeye, demokratik değerlerine bağlı kalmaya çağırıyoruz.”

HEILBRONN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.