Lauterbach uyardı 

Dünya Haberleri —

Karl Lauterbach / foto: AFP

Karl Lauterbach / foto: AFP

  • Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, sonbahardan önce bazı korona salgını önlemleri geri getirilmediği takdirde bir "felaket" tablosuyla karşılaşılacağını öne sürdü.

Resmi ziyaretlerde bulunduğu ABD’de Alman haber ajansı dpa'ya konuşan Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, "Sonbahara şimdiki gibi girersek, yani koruyucu önlemler artırılmadan, maskesiz, hiçbir şeysiz; bu, vaka sayılarının hızla artması ve yoğun bakım ünitelerine aşırı yük binmesi anlamına gelecek" dedi. Muhtemelen sağlık çalışanlarının da koronaya yakalanarak hastalanacağını ve bunun da sağlık sistemini daha da zor bir duruma sokacağını söyleyen Lauterbach, karşılaşılacak tablo için "iki ucu da yanan bir mum gibi" ifadesini kullanarak, bir tarafta hastaların, diğer tarafta personelin kaybedilebileceğini söyledi. 

‘Önlem almak şart’

"Önlemler almamız lazım. Bu çok açık. Tartışılacak bir yanı yok, hazırlıklı olacağız" diyen Lauterbach, hangi önlemlerin uygulanabileceği konusunun halihazırda Adalet Bakanlığı’yla görüşüldüğünü ifade etti. Lauterbach ayrıca, Almanya'da mevcut uygulamalarla ilgili yasal düzenlemenin süresinin 23 Eylül'de dolacağını ve hükümetin bu tarihe kadar yeni önlemlerle ilgili kararını vermiş olacağını hatırlattı.

Vaka sayısı yüksek

Robert Koch Enstitüsü'nün açıkladığı son verilere göre, Almanya'da 21 Temmuz'da günlük vaka sayısı 136 bin 624 oldu. Böylece salgının başından beri kaydedilen vaka sayısı 30 milyonu geçti. Ensitüsü'nün verileri, Almanya'da 21 Temmuz'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının ise 177 olduğunu ortaya koydu.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.