LUO: Geçici yönetimden memnunuz

Dünya Haberleri —

.

.

  • İsviçre’de gerçekleştirilen Libya Siyasi Diyalog Forumu’nda geçici yönetimin seçilmesi ardından bir açıklama yapan Libya Ulusal Ordusu (LUO) sözcüsü Ahmed el-Mismari “sonuçtan memnunuz” dedi.

 

Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde İsviçre’de gerçekleştirilen Libya Siyasi Diyalog Forumu’nda geçici yönetim belirlendi. (LUO) sözcüsü Ahmed el-Mismari, geçici yönetimin seçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Mismari, yaptığı açıklamada “Başkanlık Konseyi Başkanlığına seçilen Muhammed Menfi ile Başbakanlığa seçilen Abdulhamid Dibeybe’yi tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Libya Siyasi Diyalog Forumu’nda yapılan oylama sonucunda, 24 Aralık 2021’de yapılması planlanan seçimlere kadar Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed Menfi, Başbakanlığa da Abdulhamid Dibeybe seçildi.

Muhammed Menfi, BM tarafından tanınan ve Türkiye tarafından desteklenen Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni temsilen Atina Büyükelçiliği görevinde bulunuyordu. Türkiye ile UMH arasında 2019 yılı Kasım ayında deniz yetki alanları ve askeri işbirliği mutabakatlarının imzalanmasının ardından Yunanistan protesto olarak Menfi'yi sınır dışı etmişti.

Libya’nın Misrata kentinde bilinen bir isim Abdulhamid Dibeybeise, İhvan ve Türkiye’ye verdiği destek ile tanınıyor.  Libya parlamentosu 2017 Haziran’ında aldığı karar ile İhvan’a yakın Debîbe’yi teröre destek verenlerin listesine almıştı.  

CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.