Maas, faşizmle arasına mesafe koymalı

Dünya Haberleri —

.

.

  • HDP’nin kapatma davasına ilişkin Alman Dışişleri Bakanı Heiko Mass’ın demecine de tepki gösteren Kürkçü, “Faşizmle arasına mesafe koymayan bir hükümetin HDP ile nasıl ve kimle mesafe koyması gerektiğini konuşma hakkı olamaz. En büyük suç faşizmdir" dedi. 

 

MUHAMMED KAYA/BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de Interventionistische Linke (IL) Berlin tarafından “Baharın gelişi yasaklanamaz” başlıklı bir panel gerçekleştirildi. HDP onursal başkanı Ertuğrul Kürkçü, araştırmacı gazeteci Svenja Huck’un konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Rosa Luxemburg Vakfı yöneticilerinden Henning Obens ve aktivist Mona Palm yaptı.

HDP’ye yönelik baskılara ve kapatma davasına ilişkin konuşan Ertuğrul Kürkçü “HDP tipik bir parti değil. Atipik bir parti. Partilerin partisidir. Kadınların erkeklere karşı kurduğu bir parti. Marjinalize olmadan merkezi politik güç haline geldi. Mevcut sistemin hakiki rakibi olduğu için hedef haline getiriliyor” dedi.

Avrupa’dan bir hayır talep etmiyoruz

HDP’nin diğer partilerden farkını ise Kürkçü şu sözler ile açıkladı: “HDP, Kürtlerin özgürlük mücadelesinin potansiyelini arkasına alıp toplumun büyük kısmına seslendi. Bu nedenle HDP sadece Türkler ve Kürtler için değil Araplar, Ortadoğu ve Avrupa için kritik bir öğe oldu. Avrupa’da ve dünyada demokrasi için mücadele edenler, Türkiye için de mücadele eder. Biz Avrupa’dan bir hayır talep etmiyoruz. Rojava’nın mücadelesi Avrupa’nın, Latin Amerika’nın mücadelesidir. HDP’yi yaşat demokrasi ve devrim yaşasın!”

Mass faşizmle arasına mesafe koysun

HDP’nin kapatma davasına ilişkin Alman Dışişleri Bakanı Heiko Mass’ın demecine de tepki gösteren Kürkçü, “Faşizmle arasına mesafe koymayan bir hükümetin HDP ile nasıl ve kimle mesafe koyması gerektiğini konuşma hakkı olamaz. En büyük suç faşizmdir. Nürnberg Mahkemeleri’nde kimleri asmışsanız, bugün onların Türkiye’de arkadaşlarıyla aranıza mesafe koyacaksınız. Herr Mass! Bu mesafeyi koyun!” ifadelerini kullandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.