Mainz’da katliamlar kınandı

Yurt Dışı Haberleri —

Mainz anma

Mainz anma

  • Maraş, Roboski ve 19 Aralık katliamlarında yaşamını yitirenler Almanya’nın Mainz kentindeki Alevi Kültür Merkezi’nde (AKM) anıldı. 

Pazarcık Kültür Merkezi ve AKM'nin birlikte organize ettiği anma, Pir Hüseyin Bildik’in okuduğu gulbanglar ile başladı, Ana Yeter Eroğlu ise çıra uyandırdı. Pir Bildik “Bu topraklarda büyük acılar yaşadık. Darağacına çekildik, sürekli katliamlara maruz kaldık ama gerçek ve hakikat yolunda yürümeye devam ettik" derken; Pazarcık Kültür Merkezi Eşbaşkanı Aziz Uzpak ise "Bizi katledenlerin arkasından gitmeyi bırakmalıyız" ifadesini kullandı. 

‘Etlerini ellerimizle yerden kazıdık

Vicdan ve Bahadır Özerdem ise 19 Aralık cezaevi katliamına ilişkin tanıklığını anlattı. Katliamın 11 aylık hazırlıktan sonra gerçekleştiğini belirten Bahadır Özerdem, “Bizler ve demokratik güçler maalesef bu katliamı engelleyemedik. Kimyasalla katledilen arkadaşlarımızın etlerini yerden zorla kazdık. Bu ellerimizle uzun süre daha bir şey yiyemedik. Katliamdan kurtulan yaralı ve hafızasını yitiren yoldaşlarımız var” diyerek, yalnız bırakılmamaları çağrısında bulundu. 

 Vicdan Özerdem ise devlet şiddetiyle ilk olarak Maraş anmasında gözaltına alındığında tanıştığını belirtirken, hapisteyken kendisinin de ölüm orucu eylemcilerinden biri olduğunu söyledi. Katliam gecesi yemek tüplerindeki gaz kesildiğinde saldırının başladığını anladıklarını söyledi. 

Anmaya katılanlardan Hüseyin Cengiz ise "Köyümüze, topraklarımıza sahip çıkarak, gelecek katliamların önünü almalıyız" mesajı verdi. 

 Ana Yeter Eroğlu ise yapılan zulüm karşısında konuşmakta zorlandığını belirterek, yapılanların unutulmaması gerektiğini söyledi. 

Anma, Ali Erel, Yusuf Karataş, Ali Algül ve Düzgün’ün  söylediği deyişlerin ardından verilen lokmalarla son buldu. 

MAİNZ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.