Mala Jinê 456 dava başvurusu

Kadın Haberleri —

mala jinê

mala jinê

  • Kuzey-Doğu Suriye’de kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği uzun yıllardır çalışma yürüten Mala Jinê, 2023’ün ilk altı ayında çözülmesi için 456 olayın başvurusu yapıldı.

Kuzey-Doğu Suriye’de kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın bilinçlenmesi için uzun yıllardır çalışma yürüten Mala Jinê (Kadın Evi) yoğun ilgi gösteriliyor.

Mala Jinê üyesi Menal Xelif’in Jinha’dan Delal Remezan’a verdiği bilgilere göre, 2023’ün ilk altı ayında çözülmesi için 456 olayın başvurusu yapıldı.

Aile içi anlaşmazlıkların daha fazla olduğu belirten Menal, şu bilgileri paylaştı: “Aile içi sorunlara ilişkin davalar geldiğinde bir ay sürecek bir dizi tartışmalar yürütüyoruz. Mahkeme ile koordineli olarak davaya müdahil olan tüm taraflarla görüşüyoruz.2023 yılının ilk altı ayında 266'sı evlilik uyuşmazlıkları, 43'ü aile içi anlaşmazlıklar, 58'i kamu uyuşmazlıkları, 10'u çok eşlilik, 5'i de farklı sorunlar, reşit olmayanların evlenmesine ilişkin davaların yanı sıra 25 velayet ve nafaka davası, 17 hak talebi, 32 de şiddet davası geldi. Bu başvuruların çoğu kurumumuz tarafından çözüme ulaştırıldı. Çözüme ulaştırılamayan davalar ise Adalet Divanı'na taşındı. Kanun ve usullere uygun olarak davanın gidişatını takip ediyoruz.”

HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.