Mamreşo kahramanları için

  • Gerillalar, Mamreşo’da kimyasal gazla yapılan saldırı sonucu şehit düşen Serhat Giravî komutasındaki gerillaların intikamı için havadan ve karadan eylemlerle Türk güçlerini vurdu; 12 Türk askeri öldürüldü.

Türk ordusunun işgal ve imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, etkili eylemler de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk işgal saldırıları ve buna karşı yapılan eylemlerle ilgili şu detaylar paylaşıldı:

*  Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, Metîn’nın Zendura Tepesi’ndeki Türk güçlerini 6 Mayıs günü saat 13.00’te eşzamanlı iki eylemle; aynı gün saat 14.30’da da isabetle vurdu. Bu eylemler, Mamreşo’da Serhat Giravî komutasında kahramanca direnerek şehadete ulaşan gerillanın intikamı için yapıldı.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

* Metîna’nın Büyük Zendura ve Küçük Zendura tepelerindeki işgalciler 6 Mayıs günü 17.00-18.00 saatleri arasında ağır silahlarla vuruldu Büyük Zendura Tepesi’ndeki mevzilerine 3 katuşa roketi isabet etti. Küçük Zendura Tepesi’nde de 2 katuşa roketi isabet etti. Her iki eylemde de ölü ve yaralı sayısı tespit edilemedi. Türk ordusu eylemden sonra alanı A4 silahlarıyla tarayıp obüs atışları yaptı.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

*  Avaşîn’in Mamreşo alanındaki Şehit Munzur Tepesi’ne ve Qela Mamreşo’ya yerleşen Türk güçleri, 6 Mayıs günü saat 12.30’da doçkalarla vuruldu; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

*  YJA Star gerillaları, Avaşîn’in Şehit Serdar Tepesi’ndeki işgalcileri aynı gün saat 13.45’te havanlar; saat 14.00’te de doçkalarla vurdu.

*  Şehit Serdar Tepesi’nde aynı gün 15 dakika çatışma yaşandı. Ayrıntılı bilgiler ulaştığında paylaşılacak.

*  Türk ordusu, 6 Mayıs günü saat 14.00’te saldırı helikopterlerinin desteğiyle Avaşîn’in Aris Faris alanına saldırı başlattı. İşgalciler burada savaş mevzilerine girmek isteyince gerillalar, saat 16.30’da el bombaları ve ferdi silahlarla yakın mesafeden hedefleyip vurarak müdahale etti; 1 asker öldürüldü. Buradaki çatışmalar akşama doğru yoğunlaştı. Gerillalar, saat 20.00’de termalli silahlarla etkili bir darbe vurdu; 4 asker öldürüldü.

*  Türk ordusu, 6 Mayıs günü saat 16.00’dan 7 Mayıs günü saat 07.00’ye kadar Aris Faris alanındaki savaş mevzilerindeki direniş karşısında ağır darbeler alıp sonuç alamayınca yine zehirli gazlar kullanarak savaş mevzilerine girmek istedi. Buradaki gerillalar, el bombaları ve ferdi silahlarla 7 Mayıs günü sabah saatlerinde bir saldırı eylemi gerçekleştirerek ağır darbe vurduğu Türk güçlerini püskürttü. Aynı alandaki çatışmalar açıklamanın yapıldığı saatlerde de devam ediyordu.

* Zap’ın Şehit Merwan Tepesi’ndeki Türk güçlerine 6 Mayıs günü saat 05.40’ta koordineli bir eylem gerçekleştirildi. İlk olarak sızma ve saldırı kolundaki gerillalar; el bombaları ve ferdi silahlarla işgalcilerin mevzilerini hedefleyerek etkili bir şekilde vurdu; 4 Türk askeri öldürüldü. Sonra savunma kolları; 3 koldan bu tepedeki işgalcileri hedef alıp vurdu; 2 Türk askeri daha öldürüldü. Türk ordusu, eylem sonrasında çevresini ağır silahlarla bombaladı, akşam saatlerinde ise saldırı helikopterleri desteğinde ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştırdı. Bu eylemde Serhat Giravî şahsında Mamreşo Direnişi şehitlerinin intikamı için yapıldı.

* 1 Mayıs günü Cudi bölgesine bağlı Deriyê Wara alanındaki türk güçlerine yapılan suikast eyleminde 1 asker öldürüldü.

Bombardıman sürüyor

İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na havadan ve karadan bombardımanı aralıksız devam ediyor. BİM, son iki gündür yapılan bombardımanda herhangi bir gerilla kaybının yaşanmadığını bildirdi.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.