Mamreşo’nun intikamı

  • Gerilla, Mamreşo kahramanlarının şehadet yıl dönümünde Mamreşo Direniş Alanı’nda Türk güçlerini iki koldan vurdu; 7’si öldürdü. 7 cenazenin üzerine gidilerek, silah ve askeri malzemelerini alındı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, 2021’de Mamreşo Direniş Kalesi’nde Serhed Giravî ve Sarya Diyar komutasındaki gerillaları kimyasal silahlarla namertçe katleden Türk ordusuna yönelik intikam eylemi gerçekleştirildiği belirtildi. Detaylar şöyle:

Avaşîn Bölgesi

* Mamreşo Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Munzur ve Girê Şehîd Arnos arasında işgal amaçlı yol yapım çalışması yürüten Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde takibe alındı. Denetim altındaki 7 kişilik işgalci grubu, saat 06.45’te pusuya düşürülerek vuruldu. Birinci eylem kolu, ferdi silahlarla işgalcileri yakın mesafeden etkili bir şekilde vurdu. Araziye dağılmak isteyenlir ikinci eylem kolu tarafından da vuruldu. Birinci ve ikinci eylem kolları, çok kısa bir sürede 7 kişilik grubun tamamını öldürdü. Cenazelerin üzerine giden hareketli timler, 3’ünün asker 4’ünün kontra olduğunu netleştirdi. 7 cenazenin üzerinden 1 MPT-55 piyade silahı, 3 AK-47 (Kaleşnikof) piyade silahı, 1 adet telsiz cihazı, 1 adet kasatura ve 2 adet askeri şapkaya el konuldu. 

Zap Bölgesi

* Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Adil savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen Türk askerleri, 27 Temmuz saat 11.00’de Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde vuruldu. 

* 27 Temmuz saat 19:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, ferdi silah ve el bombalarıyla vurularak darbelenmiştir. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

* 27 Temmuz saat 20:10’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından ateş altına alınmıştır. Etkili vuruşlar sonucunda darbelenen 1 saldırı helikopteri alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

* 27 Temmuz gece saatlerinde işgalci TC ordusu, güçlerimizce 25 Temmuz’da imha edilen tankın enkazını yok etmek için savaş uçaklarıyla tankın bulunduğu alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır.

* 28 Temmuz saat 04:40’ta Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 27 Temmuz’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcileri suikast taktiğiyle vurdu; 3’ünü öldürdü, 1’ini de yaraladı. 

* 27 Temmuz saat 07.10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vuruldu ve 1 işgalci öldürüldü.  Aynı gün saat 14.00’te işgalciler tarafından Direniş Alanı’na yerleştirilen 1 mobese kamera sistemi imha edildi.

* 27 Temmuz saat 07:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, suikast taktiğiyle vuruldu; 1 işgalci öldürüldü. Saat 19.30’da işgalciler bir kez daha suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci daha öldürüldü. 

* YJA Star gerillaları, 7 Temmuz saat 09.50’de Girê Amediye Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Pîrdoxan’daki askerleri suikast taktiğiyle vurarak 1 askeri öldürdü. 

* YJA Star gerillaları, 28 Temmuz saat 05.30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcileri suikast taktiğiyle vurdu, 1’ini öldürdü. Aynı gün saat 06.30’da işgalcilere ait 1 mobese kamera sistemi darbelendi. 

Xakurkê

* 26 Temmuz Girê Şekîf yamaçlarında hareket halinde olan işgalciler, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde hareketli timler tarafından denetim altına alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle vuruldu; en az 1’i öldürüldü, 3’ü  ise yaralanmıştır.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.