MEBYA-DER’den gözaltına tepki

  • Medeniyetler Beşiğinde Yakınları Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), 27 Şubat’ta derneklerine yapılan baskınla birlikte eşbaşkanları ile üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla dernek binalarında açıklama yaptı. MEBYA-DER üyesi Ali Kanik, derneklerine yapılan baskının yasal ve hukuki dayanağının olmadığını belirterek, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. 

Polislerce yapılan baskında dernek binalarının kapısının kırıldığını hatırlatan Kanik, eşbaşkanları ve üyelerinin de evlerine baskın yapılarak gözaltına alındığını söyledi. Derneğin resmi evrakları, ailelerin başvuru dilekçeleri ve dernek tüzüğüne el konulduğu ifade eden Kanik, “Derneğimizin kuruluş amaçları tüzükte açıkça ifade edilip, İçişleri Bakanlığı, valilik ve Dernek Masası’nda izin alınarak açılmıştır. Derneğimiz bir sivil toplum duyarlılığıyla hareket etmiş, yaşanan haksızlık, hukuksuzluk ve savaşa karşı çıkmış, barışı, demokrasiyi ve eşitliği savunmuştur” diye konuştu.

Savaş nedeniyle ülkenin her yerine cenazelerin gittiğini dile getiren Kanik, “İktidar bloğu yaşanan bu kaotik ortamı gizlemek ve ömrünü uzatmak için siyasi partilere, STK’lara, demokratik kitle örgütlerine saldırarak kriminalize etmektedir. En son çıkardığı torba yasayla dernek ve vakıflar yasasıyla tamamen antidemokratik uygulamaları yasallaştırmıştır” dedi.

Gözaltına alınan eşbaşkanları, üye ve yöneticilerinin derhal serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Kanik, keyfi uygulamalardan vazgeçilmesini istedi.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.