Mêrdîn’den Metîna’ya kadar direniş

  • Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına karşı Cudi’den Avaşîn’e,  Mêrdîn’den Metîna’ya kadar direnen gerilallar, etkili eylemlerle de yanıt veriyor. Son eylemlerde 11 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

* Cudî bölgesinde kontra faaliyetler yürüten iş birlikçi Süleyman Bölünmez’e ait şantiyeye eylem yapıldı; 11 kamera imha edildi, 11 araç yakılmış, 2 silah ve 3 dürbüne el konuldu.

* Şirnex’in Cudî bölgesine bağlı Navsera Cudî alanında 7 Haziran  günü saat 03.45’te çatışma yaşandı. Son mermisine kadar fedaice savaştıktan sonra ağır yaralanan Dilsoz Cudî (Bedia Yalıç / Şirnex)  esir düşmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaştı.

* Cudî bölgesine bağlı Girê Hirmo alanında operasyona çıkan işgalcilere yönelik 7 Haziran günü saat 09.00’da sabotaj taktiğiyle eylem yapıldı; 3 Türk askeri öldürüldü.

* Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 10 Haziran günü saat 11.30’da Metîna’nın Azad Tepesi’ndeki işgalcileri hedef aldı. Belirlenen hedefler isabetle vuruldu.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

* Avaşîn’in Werxelê alanındaki savaş mevzilerine 9 Haziran günü saat 05.30’da girmek isteyen işgalcilere karşı ferdi silahlarla müdahale edildi; 1 asker öldürüldü, 2’si yaralandı. Saat 09.30’da savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ise sabotaj taktiğiyle vuruldu. Geri çekilmek zorunda kalan işgalciler bu kez dronlar ile görüntü almak istedi.  Gerillanın müdahalesinden sonra dronlar alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. Saat 15.30’da yeniden savaş mevzilerine yakınlaşmak isteyen işgalciler vurulup darbe alınca geri çekilmek zorunda kaldı. İşgalciler, saat 16.00’da 3 kez sabotaj taktiği ve aynı zamanda ferdi silahlarla vuruldu; 4 asker daha öldürüldü. İşgalciler burada bir kademe geri çekildikten sonra 16.30’da savaş mevzileri uçaklarla bombalandı. Saat 17.00’de savaş mevzilerine yakın bir tepeye konumlanan 2 asker sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1’i öldürüldü, 1’i yaralandı.

* Werxelê arazisindeki işgalcilere 10 Haziran günü saat 10.00’da suikast eylemi yapıldı; 1 asker öldürüldü.

* Aynı gün saat 11.00’da Werxelê alanında işgalcilere ait 5 askeri çantaya, asker künyelerine ve 150 kilo patlayıcıya el konuldu.

* Aynı gün saat 14.00’te savaş tünellerine girmek isteyen işgalciler ferdi silahlarla vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

* Saat 22.50’de Werxelê alanı savaş uçaklarıyla 5 kez bombalandı. Savaş uçakları, saat 00.00’da 2 kez bombaladı, daha sonra bu alan sınırdaki karakollardan atılan obüs ve katuşalarla hedef alındı.

* Zap’ın Küçük Cilo silsilesindeki işgalcilere 9 Haziran günü saat 20.00’de suikast eylemi yapıldı; 1 asker öldürüldü.

* Türk savaş uçakları, 9 Haziran günü 09.40-10.30 saatleri arasında Çemço alanını 3 kez bombaladı.

* Savaş uçakları, 10 Haziran günü saat 20.55’te Karker alanını 2 kez bombalandı.

* Çemço alanı, 11 Haziran günü saat 07.00’de sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

* Metîna’nın Zendura alanındaki savaş mevzilerinde 10 Haziran günü saat 14.30’dan itibaren büyük patlamalar ve yoğun çatışmalar yaşandı.

* Türk savaş uçakları, 9 Haziran günü Amediyî ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste, Hirorê, Deşîşê, Sereru ve Qela Qumriyê köylerini; Zendura Tepesi’ni bombaladı.

* Kanî Masî nahiyesine bağlı Êzîdî Köyü’ne 11 Haziran sabahı helikopterlerle indirme yapıldı.

* Mêrdîn’e bağlı Kela Şehîdan alanında 29 Mart’ta şehadete ulaşan gerillaların kimlikleri netleşti: Agit Birhat Nucan (Serdar Sağlam / Şirnex), Ferhat Cudî (Yakup Salgın / Mêrdîn). BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.