Merkel yaz ayları için iyimser

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs krizinin yaklaşık 3-4 ay daha sürebileceğini, aşılamalarla birlikte yaz aylarında belirgin bir iyileşme beklediklerini söyledi.

 

Koronavirüs pandemisi yayılmaya ve can almaya devam ederken, Almanya’da vaka sayısı 2.5 milyonu geçti, ölüm sayısı ise 73 bine yaklaştı. Salgın ile mücadele kapsamında faaliyet gösteren telefon danışma hatlarının temsilcileriyle video konferans yoluyla görüşen Başbakan Merkel, korona krizinin 3-4 daha sürebileceğini, yapılacak aşılamalar sonrasında yaz aylarında belirgin bir iyileşmenin beklendiğini söyledi. Korana krizinde belirsizliklerin olduğunu sözlerine ekleyen Merkel, “Virüsün başka mutasyonlar geçirip geçirmeyeceği belirsiz, pek çok belirsiz şey var. Açıkçası virüsün nelere yol açacağını ben de bilmiyorum” diye konuştu.

Üçüncü dalga başladı

Robert Koch Enstitüsü (RKI) ise korona pandemisinde üçüncü dalganın başladığını duyurdu. Enstitü başkanı Lothar Wieler, Cenevre'deki Birleşmiş Milletler Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada, "Çok net işaretler var. Üçüncü dalga, Almanya'da çoktan başladı" diye konuştu. Üçüncü dalga nedeniyle çok endişeli olduğunu söyleyen Wieler, aşılamaya rağmen korona tedbirlerinin sıkı şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti.

AstraZeneca güven yok

Öte yandan Merkel başkanlığındaki Alman hükümeti aşılamanın yavaş ilerlemesi nedeniyle eleştirilerin odağında bulunurken, yapılan anketlere göre ülkede en fazla BioNTech/Pfizer aşısına güven duyuluyor. YouGov adlı şirketin anket çalışmasına göre katılımcıların yüzde 66’sı BioNTech/Pfizer aşısına, yüzde 54'lük oran ise ABD kaynaklı Moderna aşısına güven duyuyor. İngiliz kaynaklı AstraZeneca aşısı ise en az güven oyu alan aşı oldu.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.