Meryem Şahin için adalet

Kadın Haberleri —

.

.

  • Eşinin öldürme kastıyla ağır yaraladığı Meryem Şahin'e destek için, duruşmanın görüldüğü mahkeme binası önünde bir araya geldi. Hamburg Eyaleti Milletvekili Cansu Özdemir, yılın başından beri Almanya'da 8 kadının katledildiğine dikkat çekerek, devletin kadınları korumakta yetersiz kaldığını söyledi.

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Hamburg’da 1 Mayıs 2020’de eski eşi Kalender Erdoğan’ın, çocuklarının gözü önünde katletme kastıyla ağır yaraladığı Meryem Şahin’in davasına Hamburg Eyalet Mahkemesi’nde devam edildi.
Duruşmanın yapılacağı mahkeme önünde toplanan Hamburg’daki kadın örgütleri, Meryem Şahin şahsında saldırıya uğrayan ve katledilen tüm kadınlar için adalet talebinde bulunduklarını söyledi. Hamburg ATİK-Yeni Kadın, Hamburg Rojbin Kadın Meclisi, Alman kadın kurum temsilcileri yanı sıra Hamburg Sol Parti Eşbaşkanı Cansu Özdemir de Meryem şahin için yapılan dayanışma mitingine katıldı. 


Mitingde bir konuşma yapan Cansu Özdemir, pandemiyle beraber kadına şiddetin tavan yaptığını belirterek, yılbaşından bu yana 8 kadının katledildiğine dikkat çekti. Alman basınının erkekler tarafından yapılan şiddeti görmemezlikten geldiğini belirten Özdemir, devletin de kadınları korumada yetersiz kaldığını söyledi. 
Alman kadın hakları savunucusu gazeteci Annet Bender de pandemi ile beraber ailelerde çocuklara ve kadınlara yönelik şiddetin yüzde 8’lerden yüzde 23’e çıktığını söyledi. Şiddet ve baskıların kadın mücadelesiyle ve örgütlülüğüyle aşılabileceğini söyleyen Bender, Meryem Şahin şahsında tüm kadınlara adalet talebiyle burada olduklarını söyledi. 
Yazar ve insan hakları savunucusu Anja Flach da, kendi ayakları özerinde durmak ve özgürlüklerini elde etmek isteyen tüm kadınların erkeklerin hedefinde olduğunu söyledi. Son olarak Rojava’da iki Arap kadının DAİŞ canileri tarafından katledildiğine dikkat çeken Flach, Kürdistan’da birçok kadının devletin kolluk güçleri tarafından tecavüze uğradığını, kaybedildiğini ya da katledildiğini söyledi. 
Mitingde ayrıca Avrupa Kürt Kadın Hareketi tarafından başlatılan ‘Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden’ Kampanyası çerçevesinde imza toplandı. 
Miting, ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganı ile sona erdi. 
Meryem Şahin’in davası 22 Şubat’ta devam edecek. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.