Metîna’da devrimci operasyon

.

.

  • Gerillalar, 15 Ağustos Atılımı’nın selamlamak için Methina’da devrimci operasyon yaptı; 7 Türk askeri öldürüldü.

 

Türk devletinin işgal/imha saldırılarına karşı Kuzey ve Güney Kürdistan’da direnen gerillalar, etkili eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve saldırılarla ilgili şu bilgiler verildi:

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

*  Metîna’nın Girê Koordine alanında bulunan Türk işgalciler, 15 Ağustos günü takibe alındı. Denetim altına alınan işgalciler, saat 18.30’da koordineli bir sızma eylemiyle vuruldu. Gerçekleştirilen devrimci operasyon sonucunda en az 7 Türk askeri öldürüldü, 4’ü de ise yaralandı. Eylemin ardından işgalci Türk ordusu helikopterlerle kayıplarını alandan uzaklaştırdı. Bu başarılı devrimci operasyon, ölümsüz Komutan Egîd’in zafer ruhuyla 15 Ağustos Atılımı’nı selamlamak için gerçekleştirildi.

Savaş tünellerine saldırı

* Avaşîn’in Girê Sor alanındaki savaş mevzileri, 15 Ağustos günü ağır silahlarla bombalandı.

* Türk ordusu, 15 Ağustos günü 06.00 ile 19.00 saatleri arasında Werxelê alanındaki savaş tünellerine yönelik 4 kez kimyasal gazlar kullandı.

* Werxelê alanındaki savaş tünelleri, 15 Ağustos günü saat 21.30’da patlayıcılarla bombalandı. 16 Ağustos günü sabah saatlerinden itibaren savaş tünelleri zehirli gazlarla bombalanıyor. Alan üzerinde keşif faaliyetleri devam ediyor..

*  Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Hirorê köyü 15 Ağustos günü obüs ve havanlarla bombalandı. Bombardıman sonucu arazide çıkan yangın dün de devam etti.

* Zap bölgesine bağlı Karker alanı 14 Ağustos günü saat 19.30’da savaş uçaklarıyla; Çemço alanı ise 16 Ağustos günü 03.30-04.30 saatleri arasında sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.