Mexmûr'da protesto yürüyüşü

Maxmûr'da protesto gösterisi

Maxmûr'da protesto gösterisi

  • Şehîd Rustem Cûdî Mülteci Kampı (Mexmûr) halkı, Türk devletinin saldırıları ve Irak hükümetinin sessizliğini kınamak amacıyla yürüyüş düzenledi. 

İşgalci Türk devleti son 6 ay içinde SİHA'larla Mexmûr'u 3 defa bombaladı. Önceki gün öğle saatlerinde kamptaki bir evi hedef aldı. Mexmûr halkı, Türk devletinin saldırıları ve Irak hükümeti'nin bu saldırılar karşısındaki sessizliğini kınamak amacıyla alanlara dökülerek, direniş mesajı verdi.

Halk, Şehit Aileleri Derneği önünde toplandı ve yürüyüşe başladı. Birleşmiş Milletler binasına kadar yürüyen kamp halkı adına burada açıklama yapıldı. İştar Meclisi Üyesi Nuran Sezgin, Mexmûr’a saldırıyı kınayarak, şunları ifade etti: “Türk devletini ve iş birlikçilerini kınıyoruz. İşgalci Türk devletinin her gün kampa saldırması, acizliğini ve güçsüzlüğünü gözler önüne sermektedir. Bu saldırı ilk değil, son da olmayacak. Mexmûr halkı bugüne kadar direndi, bundan sonra da direnecektir.

Medya Savunma Alanları'ndaki her yenilgisinden sonra sivillere saldırıyor. Sadece Türk devleti değil, tüm işgalci devletler ve KDP, Kürtlere saldırıyor. Türk devleti ve KDP’nin ihaneti hiçbir zaman başarılı olmayacak. Mexmûrlular kimsenin karşısında diz çökmedi, diz çökmeyecek. Bizler haklıyız ve kazanacağız.”

Açıklama, sloganlarla sona erdi. MEXMÛR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.