Mücadele ruhu ile Kürt Kültür Şöleni'ne

Yurt Dışı Haberleri —

  • Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların her yıl gerçekleştirdiği Uluslararası Kürt Kültür Şöleni bu yıl Hollanda'da 25 Eylül tarihinde düzenlenecek. KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, seferberlik ruhu ile şölene katılım çağrısı yaptı.

 

Bu yıl 29’uncusu düzenlenen Kürt Kültür Şöleni’ne, Hollanda Demokratik Kürt Toplum Konseyi (DEM-NED) ev sahipliği yapıyor. Tertip komitesi adına çağrı yapan Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, Avrupa’nın birçok ülkesinden katılım sağlanacağını belirterek şunları söyledi: "Önderliğimiz üzerindeki tecridin ağırlaştırıldığı, Kürdistan’da işgal ve soykırımın arttığı tarihi bir süreçten geçiyoruz. Avrupa’daki Kürdistanlılar ve dostları bu kültürel şölende yerlerini alarak hem siyasal hem de ulusal reflekslerini ortaya koymalıdır.”

Şölen Sinan Dersime adandı

“Zengin kültür ve sanat programıyla, yine tanınmış şahsiyetlerin konuşma ve farklı etkinlikleriyle düzenleyeceğimiz şölen, Öcalan’a Özgürlük şiarıyla başlayacak” diye belirten Koç, Kürt Kültür Şöleni’nin “Sinan Dersim'e adandığını” kaydetti.

Seferberlik ruhu ile

Tüm teknik hazırlıkların tamamlandığı bilgisini veren Koç, “Şölene katılım talebi büyüktür, bütün şehirlerde otobüsler tutuldu. Herkes en yakındaki Kürt Toplum Merkezleri’nden otobüs kalkış saatlerini öğrenebilirler” ifadelerini kullandı.

Korona testi ya da aşı belgesi şart

Koronavirüs salgınından kaynaklı bazı kuralların belirlendiğini ve şölene gelenlerin bu konuda özverili olmasını isteyen Koç, "Şölenin sağlıklı, güvenlikli, verimli geçmesi, hedefe ve amaca ulaşması için herkesin sorumluluk göstermesi gerekiyor“ dedi.

Koç uyulması gereken kurallar hakkında şu bilgileri verdi:

  • Aşı olanlar aşı belgesini, aşı olmayanlar 24 saat geçerli olacak bir zaman dilimine göre negatif test belgelerini yanında getirmeli. Ayrıca şölenin yapılacağı yerde test için özel olarak ayrılmış çadırda test olmak mümkün.
  •  Şölen alanına kesici alet ile girilmemeli. Görevlilerin uyarılarına riayet edilmelidir.
  • Trafik, alana giriş-çıkış, alana varış, kapı kontrolleri vs konularında görevleri arkadaşların uyarıları doğrultusunda hareket edilmelidir.”

Şölenin programı

Bu seneki şölene farklı halklar ve yapılardan temsilciler katılacak. KCDK-E Eşbaşkanları, Öcalan’ın İtalyan Avukat Arturo Salerni, Uluslararası Hak ve Özgürlükleri Savunma Birliği (AİDL) Başkanı Dr. Mohamed Al Shami, Avrupa Konsey Üyesi Sol Parti Milletvekili Andre Hunko, Filipin Demokratik Ulusal Cephesi Siyasi Başkanı Prof Joma Sison, Rojava Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Asya Abdullah, Eski DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, KNK Eşbaşkanı Zeynep Murat gibi isimler konuşmacılar arasında yer alacak. Diyar Dersim, Ozan Cane, Şivan Perwer, Nanobeat, Choman Reşîd, Yelda Abasi şölende sahne alacak. 

Güney Fransa’da Sinan Dersim Festivali

Güney Fransa’nın Marsilya kentinde de 26 Eylül Pazar günü 1’inci Sinan Dersim Kürt Kültür Festivali düzenlenecek. Fransa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının katılacağı festival, “Kendimizi örgütleyelim, Önderliği özgürleştirelim, Kürdistan’ı savunalım” sloganı ile gerçekleşecek.

"Festival için başta Kürdistanlılar olmak üzere, Türkiyeli devrimci demokrat, Fransız, Ermeni tüm halklar davetlidir" diyen Marsilya Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erhan Tarhan, “Tecrite ve işgal saldırılarına karşı bir araya geleceğiz. Mücadeleyi sahiplendiğimizi bir kez daha göstereceğiz. Kürt ve Fransız siyasetçilerin katılacağı festivalde, sanatçılar Kawa Urmiye, Serhado, Zarife, Ozan Faruk ve Dilber Kobanê sahne alacak” dedi.

HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.