Müfredata karşı ortak mücadele

Müfredat açıklama

Müfredat açıklama

  • Sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler, laik ve demokratik yaşama topyekun bir meydan okuma olarak nitelendirdikleri yeni müfredata karşı ortak mücadele kararı aldıklarını açıkladı. 

Eğitim ve sivil toplum örgütleri ile çok sayıda siyasi parti, Türk Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne karşı ortak mücadele kararı aldı. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim Sen) Ankara'da bulunan genel merkezinde açıklama yapıldı. Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, müfredatın arka planında tarikat ve cemaatlerin olduğunu söyleyerek, müfredatın geri çekilmesini istedi. Irmak, ülkeye uygun bir müfredat yapılması için kitle örgütleri ve siyasi partilerle mücadele programı oluşturacaklarını duyurdu.

100 yıl öncesinin gerisinde

Müfredatın yapılmasında Eğitim Bakanlığının kimlerle, hangi kurumlarla çalıştay yaptığının açıklanmadığını hatırlatan Irmak, şunları söyledi: "Tarihi yeni ama içeriği 100 yıl öncesinin dahi gerisinde olan müfredat imzalandı. Ayrıştırma, kutuplaştırma, yok sayma, gerileştirme gibi yaklaşımlar ön plana çıkarılmış ve bu müfredatla, yukarıda sıralanan sebepler üzerinden laik demokratik yaşama topyekûn bir meydan okuma hedeflenmiştir. Biz aşağıda imzası olanlar bakanı ve iktidarı uyarıyor ve bu müfredatı derhal 'Geri çekin' çağrısında bulunuyoruz."

Ortak mücadele kararı alan ve müfredatın geri çekilmesinde ismi bulunan örgütler şöyle: DEM Parti, CHP, Sol Parti, EMEP, SYKP, KESK, Eğitim Sen, Eğit-Der, Laiklik Meclisi, Halkevleri, Alevi Bektaşi Federasyonu, İHD, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Veli-Der, Öv-Der, Öğretmen Sendikası ve Alevi Kültür Dernekleri. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.