Newaya Jin’ın Ağustos sayısı çıktı

Kadın Haberleri —

Newaya Jin Ağustos sayısı

Newaya Jin Ağustos sayısı

  • Aylık kadın gazetesi Newaya Jin’ın 221’nci sayısı ‘Gül teorisinden kadın devrimine’ manşetiyle çıktı.

Aylık kadın gazetesi Newaya Jin’ın 221’nci sayısı ‘Gül teorisinden kadın devrimine’ manşetiyle çıktı. Yeni sayıda; öz savunma mücadelesi, İmralı mutlak tecridi, 74’üncü Şengal Fermanı, AKP ve uzantılarının güncel kadın politikaları, Yemen ve Brezilya kadın mücadelelerinin dinamiği, sanat, bilim ve biyografi türü içeriklere yer verildi.

Hakikat yitimine karşı xwebûn

Gül Teorisi’ne dair önemli tespitler yapan gazetenin yazarlarından Hêja Zerya, etik ve estetik yaşamın Gül Teorisi ile güvenceye alındığını kaydetti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından 1990’lı yıllarda formüle edilen Gül Teorisi’nin özgür yaşamın mücadele yöntemi olduğunu vurguladı.

15 Ağustos en radikal özgürlük adımıydı

15 Ağustos 1984 atılımına dair analiz yazısını ise gazetenin yazarlarından Ronahî Serhad kaleme aldı. 15 Ağustos’un Kürt soykırım planına en büyük darbeyi vurduğunu ifade eden yazar, söz konusu atılımın, Kürt kadınlarını daha örgütlü kılan mücadelenin kapılarını araladığını, ilk kadın gerilla ordulaşmasının zeminini yarattığını hatırlattı.

Şengal soykırımı

3 Ağustos 2014’de Şengal Fermanı gündemine dair de dikkat çekici içeriklere yer verildi.

Gazeteci Rojbîn Deniz, Êzdalık tarihçesini yazarken, fermanda DAİŞ çeteleri tarafından henüz 14 yaşındayken esir alınan, daha sonra çetelerin elinden kurtulup YJŞ saflarına katılan Hêza Şengalî, Newaya Jin’ın sorularını yanıtladı. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.