HSM: Kürdistan'da savaş, tercihten ziyade zorunluluktur

.

.

  • Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, 1 Haziran Hamlesi’nin 18. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, "Kürdistan’da savaş, bir tercihten ziyade zorunluluktur" dedi. 

Gerillanın 1999 geri çekilmesinden 1 Haziran 2004'e kadar kadar 5 yıl boyunca ateşkes pozisyonunda kalarak Kürt sorununun demokratik çözümü için ortam yarattığını hatırlatan Merkezi Karargah Komutanlığı, "Ancak sömürgeci soykırımcı Türk devleti, bu süreci Hareketimizi tasfiye etme temelinde kullanmak istedi. Düşmanın oyalama, marjinalleştirme, çürütme ve adım adım tasfiye etme temelindeki konseptine karşı tarihi 1 Haziran Hamlesi kararı alındı. 1 Haziran Hamlesi askeri bir hamle olduğu kadar ideolojik bir hamledir. 1 Haziran Hamlesiyle tasfiyecilik tasfiye edildi" dedi. 

Kürdistan’da gerillasız hiçbir başarı elde edilemeyeceğini, bırakalım başarıyı halkın yaşam hakkınının bile elinden alınacağını kaydeden Merkezi Karargah Komutanlığı, şöyle devam etti: "Kürdistan’da savaş bir tercihten ziyade zorunluluktur. Onurlu bir şekilde kimliğimizle var olmak ve kendi vatanımızda statü sahibi olarak özgür yaşamak istiyorsak savaşmalıyız. Bunun dışında bir tercih yoktur. Gerisi teslimiyet ve onursuzluktur. Bu anlamıyla 1 Haziran Hamlesi, Önderlik çizgisindeki ısrarın ve özgür yaşamın adıdır. Halk ve gerilla, bugün de 1 Haziran ruhuyla mücadele etmekte ve direnişini sürdürmektedir.

Zap, Avaşîn ve Metîna başta olmak üzere tüm Kürdistan’da kıran kırana varlık ve özgürlük savaşı yaşanmaktadır. Gerilla, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da onurlu ve özgür yaşamak için her türlü bedeli fedaice vermeye hazırdır. Geliştirdiği sürekli eylemsellikler ve devrimci operasyonlarla başarısını bir kez daha ortaya koyan Kürdistan Özgürlük Gerillası, büyük bir moral ve coşkuyla 1 Haziran Hamlesi’nin 19’uncu yılını karşılıyor. Zafer, 1 Haziran Hamlesi’nin atılımcı ruhuyla savaşan gerillanın ve özgürlük için mücadele eden halklarımızın olacaktır.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.