Öcalan için tekrar başvuruldu

Abdullah Öcalan

Abdullah Öcalan

  • Öcalan’ın avukatları, görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğüne başvuru yaptı.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde ağır tecrit koşulları altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları Raziye Öztürk, Faik Özgür Erol, Rezan Sarıca ve Emran Emekçi, müvekkilleriyle görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Avukatlar, müvekkilleri Öcalan’la görüşmek için haftada iki kere  ilgili kurumlara başvuru yapıyor.

Öcalan hakkında geçen yıl 18 Ağustos’ta İmralı Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından üç aylık aile görüş yasağı verilmişti. Aile görüş yasağı, 18 Kasım 2021’de son bulmasına rağmen ailelerin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı görüş başvurularına herhangi bir yanıt verilmedi. Avukatlar, 28 Mart’ta bir kez daha Bursa İnfaz Hakimliğine başvuruda bulunarak, aile ziyaretleri önündeki hukuka aykırı tüm engellerin kaldırılması ve aile görüşünün yapılmasını talep etti. Hakimlik, 29 Mart’ta başvuruyu reddetti. Hakimlik, ret gerekçesinde ise Öcalan hakkında yeniden verilmiş bir disiplin cezasının olduğunu, bu nedenle görüşmenin olamayacağını belirtti. Hakimliğin ret kararında, “Bütün başvurucular hakkında İmralı Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından 3 Şubat 2022 tarihinde disiplin cezası olarak 3 ay aile ziyaretinden yoksun bırakma cezası verildiği ve 21 Şubat’ta kesinleştiği gerekçesiyle talep reddedildi” denildi.
 
6 aylık yeni yasak
 
Öcalan'a, Bursa İnfaz Hakimliği tarafından da 12 Ekim 2021’de 6 aylık görüş yasağı verilmişti. Avukat görüş yasağı da 22 Nisan’da sona ererken, yasak süresinin dolması üzerine avukatlar görüşmek için yaptıkları başvurulara herhangi bir yanıt alamadı. Bunun üzerine 29 Nisan günü bir kez daha Bursa İnfaz Hakimliğine başvuruda bulundu. Hakimlik aynı gün avukatların başvurusunu yanıt vererek görüşme talebini reddetti. Görüş talebinin reddedilmesine gerekçe ise 13 Nisan günü hakimliğin verdiği 6 aylık avukat görüş yasağı gösterildi. Yasağın gerekçesi hakkında avukatlara herhangi bir bilgi verilmedi. Söz konusu yasak kararı, 22 Nisan günü avukatlara bildirilmeden kesinleşti. Avukatlar, 6 Mayıs günü Bursa İnfaz Hakimliğine başvuru yaparak yasağa itiraz etti.
 
14 aydır haber yok
 
Öcalan, sosyal medyada yer alan kimi iddiaların ardından kamuoyunda kaygıların büyümesi üzerine 25 Mart 2021’de kardeşi Mehmet Öcalan’la telefonla görüştü. Ancak Mehmet Öcalan, bu görüşmenin 4-5 dakika sonra kesildiğini açıkladı. Öcalan ve İmralı'daki diğer tutsaklardan 14 aydır hiçbir haber alınamıyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.