‘Öcalan’a özgürlük’ yürüyüşü

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı Batman’da binlerce kişi “Özgürlük Zamanı” mitinginde buluştu. “Öcalan’a özgürlük” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “Kürt sorunu çözülmeden bu ülkeye demokrasi asla gelmez. Bir kez daha haykırıyoruz; Öcalan’a ihtiyaç var” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi, Özgür Kadın Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi ve HDP, “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında Batman’ın’da miting düzenledi. Binler kişinin katıldığı mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri açıldı, “Öcalan’a özgürlük”, “PKK halktır halk burada” sloganları atıldı.

 Mitingde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Biz Kürtüz, her yerdeyiz” diyerek konuşmasına başladı. Bayındır, “Uzun zamandır Kürdistan’da, Türkiye’de sokak sokak, ilçe ilçe, kent kent, zulme, tecride, asimilasyona karşı alanlardayız. Kürt halkı yüz yıldır statüsü için, hakları için görkemli bir direniş sürdürüyor. Bugün özgürlük zamanıdır. Kürt halkı özgürlüğünü sağlayacak bir noktaya geldi. Ortadoğu’da devran, Kürt halkının, Kürdistan’ın devranıdır” dedi.

Öcalan halkın iradesidir 

Bayındır, Öcalan üzerindeki tecride değinerek, “AKP-MHP zihniyeti kirli politikalarıyla, işgal politikalarıyla Kürtleri imha etmek istiyor. AKP-MHP zihniyeti bu nedenle Sayın Öcalan’a tecrit uyguluyor. Newrozlarda bu halk Öcalan irademdir dedi. Eğer çözüm istiyorsanız, Kürtlerin bu haykırışını duyun, tecridi kaldırın” ifadelerini kullandı.

 Kürtlerin mücadelesiyle önemli bir noktaya ulaştığını vurgulayan Bayındır, “Bugün kritik bir kavşaktayız. Bir yanda imha ve inkar, diğer yanda özgürlük, zafer var. Bugün özgürlük günüdür. Batman zaferin işaretini, özgürlüğün işaretini verdi. Kürdistan Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün işaretini verdi” dedi.

Öcalan’a ihtiyaç var

Binlerin “Öcalan’a özgürlük” sloganlarıyla katıldığı “Özgürlük Zamanı” mitinginde konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “Kürt sorunu çözülmeden bu ülkeye demokrasi asla gelmez. Bir kez daha haykırıyoruz; Öcalan’a ihtiyaç var” dedi.

  “Kürt sorununu çözmek için İmralı’da Sayın Öcalan’la mutlaka görüşmelerin başlatılması lazım’’ diyen Buldan, Öcalan’a yönelik tecridi kabul etmediklerini söyledi.

Buldan konuşmasında şöyle dedi: “Bu tecrit asla kabul edilebilir değil. Sayın Öcalan’ın, cezaevlerindeki herkes gibi ailesi ve avukatlarıyla görüşme hakkı, hukuku var. Bu hak ve hukuk bizim yaratığımız hak ve hukuk değil. Ülkeyi yönetenlerin yasalarıdır. Kendi çıkardıkları yasaları bile tek bir insan için, Sayın Öcalan için uygulamayan kirli bir zihniyet var. Biz HDP olarak tecridin artık mutlaka kaldırılması, Sayın Öcalan’la görüşmelerin yapılmasını bir kez daha haykırıyoruz. Buna ihtiyaç var.“

Gençler sloganlarla yürüdü

Mitingin sona ermesinin ardından alanda bulunan kitle yürüyüşe geçti. Bağlar Mahallesi İpekyolu Caddesi üzerinde yürüyüşe geçenler, bir ağızdan “Cerxa Şoreşê” marşını okuyup, “Bijî serok Apo” ile “Bê serok jiyan nabe” sloganları attı. Yürüyüş Hilal Mahallesi’nde son buldu.

 BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.