Oğlunu devletten istiyor

  • Jandarma tarafından HDP Amed İl binası önünde oturtulanlara katılması yönünde baskı gören Mahiye Polat, “Ben oğlumu HDP’den değil, devletten istiyorum” dedi.

Türk İçişleri Bakanlığı ve MİT’in görevlendirdiği ekipler,  aileler üzerinde baskı kurarak ya da çeşitli vaatlerde bulunarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü binası önüne oturtulanların sayısını arttırmaya çalışıyor. Ekipler, 5 yıldır haber alınamayan Davut Polat’ın Hakkari’de yaşayan ailesine giderek, aileyi HDP binası önünde oturmaya ‘ikna’ etmeye çalıştı. Jandarmanın bu teklifini her defasında geri çeviren Mahiye Polat, oğlu Davut’un üniversite öğrencisi olduğu sırada birçok kez gözaltına alındığını, tutukladığını ve 18 yıl hapis cezası ile yargılandığını anımsattı. Oğluna verilen hapis cezasının onanmasıyla birlikte kendisinden bir daha haber alamadıklarını söyleyen Polat, “Ben çocuğumu HDP’den değil, devletten istiyorum” dedi. 

Anne Polat, oğlunun gittiği yeri devlet yetkililerinin bilmesi gerektiğini dile getirerek, “Oğlum şu an nerede bilmiyorum. Oğlumu isteyeceğim yer devlettir. Evimize gelen jandarmalar bana HDP İl binası önünde oturan ailelere katılmamı istedi. Hatta bana ‘Git oğlunu getir biz sana destek vereceğiz’ dediler. Oğlumun nerede olduğunu ben değil, devletin bilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Oğlunun 8 yıl cezaevinde kaldığını ve bu sürede fiziki rahatsızlıklar yaşadığını hatırlatan anne Polat, şunları söyledi: “Ben oğlumu devletten istiyorum. Çünkü benim oğlum hastaydı. Tedavi olmak için İstanbul’a gitmişti ama o arada 18 yıllık cezası onandı. O zamandan sonra bir daha da kendisinden haber alamadım. 2019’da bugüne kadar birçok kez jandarma eve gelerek beni Diyarbakır’a gitmem ve oradakilere katılmam için ikna etmeye çalıştı. Ben bu durumu kabul etmedim. Trilyonlarca para da verseler yine de böyle bir teklifi reddederim. Oğlumu sadece devletten istiyorum.”

İki oğlu da tutsak

Oğlu Davut’un dışında iki oğlunun da cezaevinde olduğunu söyleyen Polat, “Tutuklu iki oğlum da evli. Çocuklarımın bu zulümden kurtulmasını ve ailelerinin yanına gelmesini istiyorum. Benim tek isteğim cezaevinde olan iki oğlumun bırakılması ve kayıp olan oğlumdan da bir haber almak”  şeklinde konuştu.  HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.