- 32 yıllık tutsak Hüseyin Bilecan, ağır hastalakılarına rağmen kendisine, “Ölmeden seni bırakmayacağız” denildiğini söyledi.
Ankara Sincan 2 Nolu S Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 32 yıllık ağır hasta tutsak Hüseyin Bilecan’ın tahliyesi İdare Gözlem Kurulu (İGK) kararlarıyla engelleniyor. Bilecan'ın, normal koşullarda infaz süresini doldurmasına rağmen tahliyesi somut bir gerekçe gösterilmeksizin 3-6 aylık periyotlarla erteleniyor. Ağır sağlık sorunlarıyla mücadele eden dayısı Bilecan ile 1 Ağustos'ta telefon görüşmesi yapan Hatungül Kaşıkçı, MA'ya konuştu. Hatungül Kaşıkçı, "Dayım 32 senedir zindanda. Normal şartlarda 30 yıllık süresi doldu, ancak iki yıldır keyfi gerekçelerle infazını uzatıyorlar. İki ay, üç ay, dört ay, 6 ay derken sürekli bir uzatma süreciyle karşı karşıyayız. Bize ya da avukatlarına hiçbir hukuki somut gerekçe sunmuyorlar. Hiçbir açıklamaları yok, tamamen belirsizlik üzerine kurulu bir süreç yürütülüyor" dedi.
Giderek ağırlaşıyor
Bilecan'ın durumunun her geçen gün ağırlaştığına dikkat çeken Hatungül Kaşıkçı, "Dün telefon görüş günümüzdü; bize çok ağır rahatsızlıklar, son olarak mide kanaması geçirdiğini söyledi. Artık dayanacak gücü kalmadı. Dayım bize açıkça, 'Burada ölmeden seni bırakmayacağız' dediklerini paylaşarak, yaşanan durumu özetledi" şeklinde konuştu.
Ankara'daki S Tipi Cezaevi koşullarına ve mesafenin getirdiği zorluklara dikkat çeken Hatungül Kaşıkçı, şunları paylaştı: "Maddiyat bir yana, yolun uzaklığı ve hukuki mücadele süreçleri bizi de aile olarak çok zorluyor. Sadece cezaevindeki süreç değil, dışarıda da dayımdan dolayı sürekli soruşturmalar, aramalar ve sorularla karşı karşıya kalıyoruz. Hayatımızın her alanında karşımıza çıkarılıyor. Zaten çekmesi gereken cezanın fazlasını çekti. Şu an tek talebimiz, hastalığı göz önünde bulundurularak bırakılmasıdır. Yaşayacağı birkaç senesi varsa da ailesiyle birlikte geçirsin." MEREŞ