Ölüm onları Kirpi’den ayırdı

  • Xakurkê’nin Girê Şehîd Sarya alanında Kirpi tipi zırhlı araçla hareket halinde olan Türk askerleri, gerillanın hedefi oldu. Gerillanın, 3 Eylül sabahı sabotaj taktiğiyle vurduğu Kirpi imha edildi. İçinde bulunan 9 askerden sağ kurtulan olmadı. 

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 13 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 24 kez saldırı helikopterleri, 12 kez savaş uçakları ve onlarca kez de obüs, havan ve ağır silahlarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 15 Türk askerini öldürdü; 1 Kirpi, 1 mobese kamera sistemi ve 60 kg patlayıcıyı imha etti. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi: 

Zap Bölgesi

*  Sîda’nın Şehîd Fedakar Direniş Alanı’nda 5 Eylül saat 17.10’da mevzilenmeye çalışan Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde suikast taktiğiyle vuruldu; 1’i öldürüldü.

*  Çemço’nun Şehîd Adil Direniş Alanı’nda 6 Eylül saat 06.00’da harekete geçen Türk askerleri, denetim altına alındıktan sonra iki koldan ağır silahlarla vuruldu; 2’si öldürüldü, 1’i de ağır yaralandı.

Xakurkê Bölgesi

*  Girê Şehîd Sarya alanında 3 Eylül saat 09.00’da hareket halinde olan 1 Kirpi tipi zırhlı araç, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde denetim altında alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle isabetli bir biçimde vuruldu; 9 Türk askeri öldürüldü, Kirpi imha edildi.

Metîna Bölgesi

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 5 Eylül 08.50 ve 20.45 saatlerinde Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde suikast taktiğiyle vuruldu; 2’si öldürüldü.

*  Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Trük askerleri, 5 Eylül saat 09.20’de suikast taktiğiyle vuruldu; 1’i öldürüldü.

*  Türk askerlerinin, Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresine 5 Eylül saat 12.30’da yerleştirdikleri 1 mobese kamera sistemi, imha edildi.

* YJA Star gerillaları, 5 Eylül saat 16.30’da Türk askerlerini  savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcıları vurdu; 60 kg patlayıcı imha edildi. 

Bombardımanlar

*  Türk ordusu, 5 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Yunus ve Şehîd Çekdar savaş mevzilerini 7 kez, Şehîd Fedakar Direniş Alanı’nın Şehîd Bahoz savaş mevzilerini 4 kez ve Saca Direniş Alanı’nının Şehîd Aryen savaş mevzilerini 2 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı. 

* Girê Hakkarî, Girê FM ve Çemço Direniş Alanları obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.

* Metîna’nın Golka, Girê Çarçel alanları ve Gundê Bêşîlî arazisi ile Zap Suyu çevresi, savaş uçaklarıyla 8 kez bombalandı.

* Sîda ve Çemço’nun Şehîd Adil Direniş Alanı, savaş uçaklarıyla 4 kez bombalandı.

* Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları, 5 ve 6 Eylül’de 24 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.