Öyküleriyle büyüdüğü direnişi yazdı

  • HPG, komutanlarından Ulaş Dersim’in 9 Haziran’da Türk bombardımanı sonucu şehit düştüğünü açıkladı. HPG, “O, binlerce isimsiz kahramanın sömürgecilere asla baş eğmeyen direniş öyküleri ile büyüdü. Her daim örnek alınacak ve mücadele bayrağı zafere ulaştırılacak” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Ulaş Dersim’in Türk devletinin 9 Haziran 2021 günü gerçekleştirdiği bombardıman sonucunda şehit düştüğünü açıkladı. Ulaş Dersim’in (Ulaş Doğan) 1978’de Dersim’de, yoksul ve emekçi bir ailede dünyaya geldiğini aktaran BİM, Dersim’in sosyalist düşüncelerin etkili olduğu bir çevrede; hem Dersim tertelesinin derin acısı hem de binlerce isimsiz kahramanın sömürgecilere asla baş eğmeyen direniş öyküleriyle büyüdüğünü belirtti.

Üniversiteden gerillaya

Dersim’in 1997’de üniversitede mühendislik bölümünde okurken gerillaya katılma kararı aldığı bilgisini paylaşan BİM, “İmkanların en az olduğu, zorlukların ve düşman yönelimlerinin çok fazla olduğu 1997-2002 yılları arasında Dersim dağlarında mücadelesini yılmadan yürütmüştür” dedi.

Komutan Ulaş Dersim’in çetin mücadele pratiğinden önemli dersler çıkardığını ve Bakur gerilla pratiğinde pişmiş yetkin bir komutan olarak 2002’de Medya Savunma Alanları’na geçtiğini belirten BİM, 2006’da ise yüzünü yeniden Dersim’e döndüğünü kaydetti.

Eyalet Komutanlığı

Ulaş Dersim’in 2006’dan 2014’e kadar Dersim dağlarının birçok alanında sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğünü ve Dersim’de Eyalet Komutanlığı üyesi olarak görev yaptığını paylaşan BİM, şöyle devam etti: “Devrimci Halk Savaşı doktrini temelinde işgalci düşmanın ancak gerilla savaşı, öz savunma mücadelesi ve halk direnişinin birlikteliğiyle alt edilebileceğine inanarak öz savunma çalışmalarını da yürütmüştür. Savaşçı, cesur ve inatçı kişilik özellikleri ile hiçbir zorluğu önünde engel olarak görmemiş, mücadele gerekçesi yaparak yürüyüşünü kararlıca sürdürmüştür.”

Şehadete kadar başarıyla

Bu dönemin ardından 2014’te Medya Savunma Alanları’na geri döndüğünü ve eğitim çalışmaları ardından yeniden Eyalet Komutanlığı görevini üstlendiğini aktaran BİM, “Şehadete ulaşana kadar da bu görevini başarıyla yürütmüştür” dedi.

Örnek alınacak

HPG BİM, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “24 yıllık kesintisiz mücadele yaşamı boyunca Apocu militan savaşçılıktan komutanlığa kadar birçok farklı görevde mütevazice yer almış, her alanda fedakârca pratiğe katılmış olan Ulaş yoldaşımız, yaşamı ve mücadele pratiği ile mücadele tarihimizin unutulmaz komutanlarından biri olacaktır. Başta Dersim halkı, gençleri, Kürdistan halkı ve biz yoldaşları tarafından her daim örnek alınacak, mücadele bayrağı yükseltilerek zafere ulaştırılacaktır. Ulaş yoldaşımızın Kürdistan halkı ve ezilen tüm halklar için öngördüğü özgür ve demokratik sosyalist yaşam amacı mutlaka gerçekleştirilecektir.”  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.