Özel: Son çareleri

Özgür Özel
- CHP Genel Başkanı Özgür Özel de iddiaların mesnetsiz olduğunu, 'casusluk' suçlamasının son çareleri olduğunu söyledi.
Özgür Özel, "Casusluk soruşturması İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dönük bir kayyum riskini ortaya çıkarır mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Çıkarmaz. Kayyum tartışması köpürtmeye çalışanlar var. Ekrem İmamoğlu bir terör suçlamasıyla tutuksuz olarak iddianame bekliyor. Soruşturmayı terörden açıldığı anda kayyum atama imkanı her zaman var, oradan bir kayyum atama niyeti bu milletin vicdanından öyle bir geri döndü ki ona cesaret edemediler zaten. Yapacaksa her zaman kayyum atayabilir ama bugün CHP kongresini yok sayma girişimi ortadan kalkınca Borsa yüzde 5 yukarıya fırladı. Bir de İstanbul Büyükşehir gibi dünyanın en bilinen metropolünü 1 milyon farkla kaybedince böyle bahane bulup kayyum atamaya kalktığınızda Türkiye'ye ne yaptığınızın farkında mısınız siz? O yüzden buna kimse ne ekonomik olarak ne siyaseten hiçbir şekilde cesaret edemez. Edemediler, edemeyecekler. Bu millet onlara bunu yaptırmaz. Saraçhane'deki o milyonluk gece fotoğrafları niye var?
En kolayı casusluk iddiası
Sayın Kavala casusluktan beraat etti ama o gün casusluktan tutuklayıp sonra başka dava açıp o davadan mahkum ettiler. Bunlar hiçbir şey yapamadıklarında en kolayı ne? Casusluk iddiasını at. Onun üzerinden bir şey yarat. Algı yarat. Sonra arkasını toparlarsın.
İstanbul'un verileri
İstanbul'un verileri varmış da bunlar paylaşılmış, yurt dışına yollanmış falan. 23. Ankara Ağır Ceza, 28. Ankara Ağır Ceza, 33. Ankara Ağır Ceza ve 27. Ankara İdare Mahkemesi'ndeki davalara bir bakın. Bilhassa 28.'sinin tarafı MİT'tir. Hakan Fidan zamanında MİT'in eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığının, Sosyal Güvenlik Bakanlığının, İçişleri Bakanlığının Vatandaşlık Hizmetleri'ni yani herkesin nüfus bilgilerinin, bunun yanında SGK'nın bütün bilgileri çalınmıştır.
Hakan Fidan çaldırdı
Hakan Fidan döneminde çalınmıştır. Hakan Fidan üstüne gitmeye korkmuştur, üstüne kalacağını bildiği için. İbrahim Kalın gelince yaptığı ilk iş bu konuda gerekli hassasiyeti göstermektir. Araları da o yüzden bozuktur zaten. Hakan Fidan bu ülkenin bütün değerli bilgilerini çaldırdı. Söylediğim mahkemelerdeki dosyalara bakarsanız bu bilgilerin tamamının örneğin böyle isim isim veriliyor. Halen daha erişimde olan bazı yerlerde bu bilgiler satılıyor arkadaşlar. Hepimizin bilgisi. Sayın Erdoğan'ın TC numarasına kadar çaldırdılar. Hepimizin TC'sini çaldırdılar. Hepimizin sağlık bilgilerini, sosyal güvenlik bilgilerini, Gelir İdaresi'nin bilgilerini çaldılar. Hepimizin bilgileri, yabancı hackerların elinde. Davaları görülüyor bunların.
Neymiş? İstanbul'dan bilgi toplamış da bilmem ne yapmış. Bir de başında 2019 seçimleri öncesi, diyor. 2019 öncesi İstanbul'u siz yönetiyordunuz. Kampanyada İstanbul'la ilgili seçmen analizi yapıldıysa bundan en çok AKP övünüyor arkadaşlar. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev seçmeni tanıyoruz, analiz ediyoruz, bilgileri var. Bir casusluk meselesine bulaştırabilmek için 50 tane takla atmışlar. Ne yapacaklar? Yeni bir yargılama yapacaklar. Milleti bu sefer de böyle ikna etmeyi deneyecekler. Çünkü işin içine casusluk koydun mu tamam. Kimse casus sevmez. Son çare, yani FETÖ'den aldıkları son mirasta akıllarında kalan 'Hırsız dedik olmadı. Yolsuz dedik olmadı. Çaldı dedik millet inanmadı. Terör dedik millet ayaklandı. Dur bir de casus diyelim bakalım' hesabı. Bu kadar olmaz, bu ayıp ayıp. E buna da tenezül ettin. Ekrem İmamoğlu'na casus diyecek adamın bu millet anlını karışlar."













