Özer çifti 52 gündür tutsak

Özer çifti

Özer çifti

  • Eşi ile birlikte tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle neredeyse her gün hastaneye götürülen 80 yaşındaki Makbule Özer, 52 gündür cezaevinde tutuluyor. 

Van’ın Edremit ilçesinde “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla yerel mahkemenin verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezası onanan ve 9 Mayıs'ta tutuklanan 80 yaşındaki yüzde 53 engelli Makbule Özer, Van T Tipi Cezaevi’nde; eşi Hadi Özer ise 52 gündür Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuluyor. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurulan bir heyetin verdiği “cezaevinde kalabilir” raporu kamuoyunda tepkilere neden olurken, Makbule Özer rahatsızlıklarından dolayı neredeyse her gün hastaneye getiriliyor. Önceki gün yine hastanede görüntülenen Özer’in yürümekte zorluk çektiği görüldü. Kaldığı koğuşta yatakhaneye çıkamayan Özer, alt kattaki mutfak bölümünde serilen yatakta uyuyor. 
 
Artık yürüyemeyecek durumda
 
Ailesiyle önceki gün yaptığı açık görüşte yaşadıklarına ilişkin bilgi veren Özer, kullandığı ilaçların kendisini uyutmadığını ve sürekli el-ayak kısımlarında şişlikler oluştuğunu söyledi. Yemek yiyemediğini de aktaran Özer, “Kemik erimesi rahatsızlığım olduğu için sürekli sıkıntılar yaşıyorum. Artık yürüyemeyecek duruma geldim. Ayakta kalamıyor ve ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Sürekli tekerlekli sandalye ile bir yerlere götürülüyorum. Özellikle şeker ve tansiyon konusunda çok sıkıntı yaşıyorum. Bu durumuma rağmen ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verildi. Bunu tüm insanların vicdanına sunuyorum” dedi. 
 
Bu işkenceye son verilsin
 
Annesinin yaşadığı zorluklara ilişkin konuşan kızı Naime Özer, şunları ifade etti: “Bugün anne ve babamın tutuklanmasının üzerinden 51 gün geçti. Annemin hastalıkları bu süre içerisinde artmaya ve ağırlaşmaya devam ediyor. Zaten evde bile birilerinin desteği olmadan yaşamını idare edemeyen annemin cezaevinde hayatını sürdürmesi mümkün değil. Tüm bu hastalıklara rağmen anneme ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verilmesi vicdani değildir. Annem bu yaşlı haliyle neredeyse her gün hastaneye getiriliyor. Annem hastaneye getirilirken adeta işkence çekiyor. Çünkü ring aracıyla getiriliyor ve araçta çok sıkıntı çekiyor. Bu işkencenin bitmesini ve annemin serbest bırakılmasını istiyorum. İktidarın cezaevlerine yönelik politikalarını ve Kürt halkına zulümünü kabul etmiyoruz. Bu işkence artık bitmelidir.” VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.