ÖGK: 'Özgürlük için isyanı yükselt' 

Kadın Haberleri —

Merve Havalı

Merve Havalı

  • ÖGK, 2 Nisan’da “Özgürlük İçin İsyanı Yükselt” şiarıyla yapacakları 4’üncü Genç Kadın Konferansına katılım çağrısı yaptı. 

DENİZ YILDIZ

Özgür Genç Kadın (ÖGK), 4’üncü Genç Kadın Konferansını “Özgürlük İçin İsyanı Yükselt” şiarıyla 2 Nisan Cumartesi günü Balat İnşa Kültürevi'nde gerçekleştirecek. İki bölümden oluşacak olan konferansın ilk bölümünde “Yaşanan Kadın Devrimidir” başlığı altında tüm dünyada yükseltmekte olan kadın özgürlük mücadelesi incelenecek ve ardından kadın özgürlük mücadelesinin güncel durumu, olanakları ve ihtiyaçları tartışılacak. İkinci bölümde ise “Faşizm ve Genç Kadınlar” başlığı altında AKP-MHP faşizmi altında genç kadınların neler yaşadığı, bunları hangi araçlarla nasıl çözülebileceği konuşulacak. Programın sonunda ise Sarya Müzik Topluluğu’nun bir müzik dinletisi olacak. Konferansa Türkiye ve Kürdistan'dan genç kadınlar katılacak. ÖGK üyesi Merve Havalı konferansa ilişkin konuşarak, tüm kadınları konferansa davet etti.

Kriz gençleri de etkiliyor 
Koronavirüs ve ağırlaşan ekonomik kriz koşullarından en çok genç kadınların etkilendiğini ifade eden Havalı, salgın sürecinde ilk olarak genç kadınların işten çıkarıldıklarını ve gençlerin düşük ücretlerle çalıştırıldığını söyledi. Üniversiteli kadınların her şeye zam gelmişken 850 TL'lik bir KYK kredisi ile geçinmelerinin beklendiğini belirten Havalı, genç kadınlar barınma, ulaşım ve beslenme sorunu yaşadıklarından bahsetti. Liseli genç kadınların ise kadın düşmanı idare ve yönetmeliklerle baskı altında tutulmak istendiğini söyleyen Havalı, kız öğrencilerin kıyafetlerine dahi karışıldığını ve tacizci öğretmen ve öğrencilerin idare tarafından korunduğunu söyledi.

Katledilen genç kadınlar 
Katledilen genç kadınlar gerçekliğine işaret eden Havalı, “Münevver Karabulut'tan Şule Çet'e genç kadınlar katlediliyor. Katiller devlet tarafından korunurken, yargılama sırasında failin suçları değil kadının yaşam tarzı konu ediliyor. Erkek şiddetine ses çıkaran kadınlar, bir diğer gün bu şiddete maruz kalabiliyor. Örneğin, genç kadın mücadelesine sesini katmış Gülistan Doku, dört bir yanı kuşatma altındaki bir kentte hala bulunamazken, failleri erkek devlet ve yargı tarafından korunuyor. Biz Özgür Genç Kadın olarak Gülistan Doku'dan asla vazgeçmeyeceğimizi, onu mutlaka bulacağımızı bir kez daha tekrar ediyoruz” şeklinde konuştu.

Güçlü bir genç kadın hareketi 
Tüm bunların isyan eden değil itaat eden, genç kadınlar yaratma çabalarından kaynaklandığını vurgulayan Havalı, “Genç kadınların cevabı ise çok net: Sokaktayız, direnişteyiz, isyan ediyoruz!” dedi. Genç kadınların büyük bir değiştirme enerjisi olduğunu dile getiren Havalı, “Biz ÖGK olarak, genç kadınların kendiliğinden gelişen isyanlarını yan yana getirmek, örgütlü bir düzlemde daha güçlü bir düzeye çıkartmak, taleplerini koparıp alan güçlü bir genç kadın hareketi inşa etmek için bu konferansı düzenliyoruz” diye konuştu.
 
Konferansa çağrı
“Biz genç kadınlar olarak gücümüzün örgütlülüğümüzden geldiğini biliyoruz. Tıpkı özgürleşmemizin dünyayı yerinden oynatacağını bildiğimiz gibi” diyen Havalı, “Erkek egemenliğinin hayatlarımıza olan etkisini, yarattığı sorunları tespit etme gücümüz kadar, bu sisteme karşı sesimizi yükseltme, onu değiştirme irademiz de var. ÖGK olarak tüm genç kadınları ekonomik krize ve erkek egemenliğine karşı isyanı yükseltmeye, özgürlüğümüzü kazanmak konferansımıza katılmalarını istiyoruz” diye belirtti. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.