Panik içinde dağıldılar

  •  Zap'a bağlı Karker Direniş Alanı’nda ilerlemek isteyen Türk askerlerini sabotaj taktiğiyle vuran gerilla, 4'ünü öldürdü, 2'sini yaraladı. Diğer askerler panik içerisinde araziye dağıldı. Araziye dağılanlar da vuruldu ve 1'i daha öldürüldü. 

 

Hareketli tim ve tünel savaş tarzı ile birçok taktiği iç içe uygulayan gerilla, darbe vurmayı sürdürüyor. Son eylemlerde 20 Türk askeri öldürüldü, 9'u yaralandı. Türk ordusu, savaş tünellerini 46 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla; direniş alanlarını 82 kez uçak ve helikopterlerle; onlarca kez obüslerle bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından hafta sonu yapılan yazılı açıklamalara göre Türk ordusunun saldırıları ve gerillanın eylemleriyle ilgili detaylar şöyle:

Metîna Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 9 Haziran saat 16.00’da Girê Ortê alanındaki bir grup Türk askerini denetim altına aldı; saat 16.50’de orta otomatik ve ferdi silahlarla vurarak 4'ünü öldürdü, 5'ini ise yaraladı. 

*  Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine 10 Haziran saat 08.40’ta yaklaşmaya çalışan Türk askerleri, ferdi silahlarla vuruldu; 2'isi öldürüldü. Cenazelerini almaya çalışanlar da vurularak 1'i daha öldürüldü. 

*  Girê FM Direniş Alanı’na 10 Haziran saat 11.40’ta konumlanmak isteyen Türk askerleri suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü.

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’na 10 Haziran saat 21.30’da indirme yapmak isteyen helikopterlere müdahale edildi; 1 helikopter indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 11 Haziran saat 07.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’na, 11 Haziran saat 22.00’de indirme yapmak isteyen helikopterlere müdahale edildi.

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Zemanî savaş tünellerini 11 Haziran’da patlayıcılarla bombalayan Türk askerlerine sabotaj taktiğiyle müdahale edildi. 

Zap Bölgesi

*  Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Dola Şîvê’de 11 Haziran sabahı ilerlemek isteyen Türk askerlerine müdahale edildi. Burada yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 3 Türk askeri öldürüldü, 1'i yaralandı. 1 dron da imha edildi.

*  Karker Direniş Alanı üzerinde 11 Haziran saat 15.30’da uçan helikopterler, müdahale edilince alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

*  Karker Direniş Alanı’nda 11 Haziran saat 14.00’te ilerlemek isteyen Türk askerleri sabotaj taktiğiyle vuruldu; 4'ü öldürüldü, 2'si yaralandı, diğer askerler panik içerisinde araziye dağıldı. Araziye dağılanlar bir kez daha sabotaj taktiğiyle vuruldu ve 1'i daha öldürüldü. 

Kimyasal ve patlayıcılar

* Türk askerleri, 9 Haziran saat 14.30’dan 16.30’a kadar Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Akîf savaş tünellerinin önünde ateş yakarak dumanı tünellere göndermeye çalıştı.

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Zemani savaş tünelleri, 10 Haziran’da patlayıcılarla 5 kez bombalandı.

*  Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Hewrê savaş tünelleri, 10 Haziran saat 05.30’da patlayıcılarla 3 kez bombalandı.

*  Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri, 10 Haziran’da kimyasal silahlarla 3 kez ve patlayıcılarla da 4 kez bombalandı.

*  Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri, 10 Haziran saat 14.30’da kimyasal silahlarla 4 kez ve patlayıcılarla da 2 kez bombalandı.

*  Werxelê savaş tünelleri, 10 Haziran saat 17.44 ve 22.30’da kimyasal silahlarla 4 kez bombalandı.

* Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Zemanî ve Girê Şehîd Akîf savaş tünelleri, 11 Haziran’da patlayıcılarla 11 kez bombalandı. 

*  Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nınŞehîd Hewrê savaş tünelleri, 11 Haziran’da kimyasal silahlarla 10 kez bombalandı.

Diğer bombardımanlar

*  Girê Hakkarî, Werxelê, Çemço ve Kurêjahro Direniş Alanları, 9 ve 10 Haziran’da sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

*  Girê Cûdî, Werxelê, Kurêjahro, Saca ve Çiyareş Direniş Alanları, 9 ve 10 Haziran’da savaş uçaklarıyla 15 kez bombalandı.

*  Girê FM, Girê Cûdî, Werxelê, Girê Rûbar, Qele, Çiyareş, Çemço ve Kurêjahro Direniş Alanları, 10 Haziran’da saldırı helikopterleriyle 26 kez bombalandı.

*  Girê Cûdî Direniş Alanı, 10 Haziran'da savaş uçaklarıyla 2 kez bombalandı. 

*  Çemço, Sîda, Girê Amediyê, Girê Cûdî, Girê Hakkarî ve Werxelê Direniş Alanları, 11 Haziran’da sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

* Garê'ye bağlı Şiyê ve Gûzê köylerinin çevresi ile Girê Amediyê, Saca, Sîda, Çemço, Girê Ortê, Girê Cûdî ve Werxelê Direniş Alanları, 11 ve 12 Haziran’da savaş uçaklarıyla 18 kez bombalandı.

* Girê FM, Girê Cûdî ve Kurêjahro Direniş Alanları, 11 Haziran’da saldırı helikopterleriyle 12 kez bombalandı.

Besta Bölgesi

* Botan’ın Besta bölgesinde Osyan ve Aqîr köyleri arasında 31 Mayıs’ta hareket halinde olan Türk askerleri hedef alındı. Aqîr köyündeki korucuların bu operasyona katılmaması için 31 Mayıs saat 04.30’da uyarı amaçlı bir sabotaj bilinçlice boşa patlatıldı. Saat 13.00’tebir grup Türk askeri zırhlı araçlarla olay alanına müdahale edip inceleme yapmaya çalıştı. Gerillanın denetimi altında olan bu askerler, sabotaj taktiğiyle vuruldu. İçinde bomba imha uzmanının da bulunduğu 3 asker öldürüldü, 1'i ağır yaralandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.