Panzerle birlikte imha edildiler

  •  Kunîşka’dan Çemço Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen 1 Panzer, gerilla tarafından denetim altına alındıktan sonra etkili bir şekilde vuruldu; imha edilen panzerdeki 7 asker de öldürüldü, 1’i ise yaralı kurtulmayı başardı. 

Gerillanın devam eden 15 Ağustos Atılımı’nı selamlama eylemlerinde 10 Türk askeri daha öldürüldü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları'ndaki savaşla ilgili şu bilgiler verildi: 

Zap Bölgesi

*  Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 8 Ağustos saat 18.10’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri ağır silahlarla vuruldu; 2'si öldürüldü ve 1 mevzi imha edildi.

*  Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 9 Ağustos saat 10.30’da ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru 9 Ağustos saat 18.00’de ilerlemek isteyen Türk askerleri, ferdi silahlarla vuruldu. Türk askerleri, müdahalenin ardından bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

*  Kunîşka’dan Çemço Direniş Alanı’na doğru 9 Ağustos saat 19.00’da ilerlemek isteyen 1 panzer, hareketli timlerce denetim altına alınarak ağır silahlarla hedef alındı. Etkili vuruşları sonucunda hedeflenen zırhlı araç imha edildi; 7 Türk askeri öldürüldü, 1'i yaralandı. Türk ordusu, eylemin ardından Skorsky helikopterlerle kayıplarını kaldırabilidi. 

Metîna Bölgesi

*  Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Şehîd Pîrdoğan savaş mevzilerini 9 Ağustos saat 13.00’te patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk askerlerine, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde suikast taktiğiyle müdahale edildi; 1'i öldürüldü, 1'i ise yaralandı. 

Bombardıman sürüyor

* Türk ordusu, 8 ve 9 Ağustos’ta Girê FM, Werxelê ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş tünellerini taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla 3 kez bombaladı.

* Saca Direniş Alanı ile Metîna’daki Serê Metîna bölgesi, 9 Ağustos’ta 3 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Girê FM ve Kurojahro Direniş Alanları, 10 Ağustos’ta 7 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Xakurkê’deki Girê Şekîf ve Geliyê Lolan alanları ile Çemço, Şikefta Birîndara, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları, 9 Ağustos’ta tank, obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. 

 BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.