Fransa’nın başkenti Paris ve Almanya’nın Mannheim kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek ve üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kınamak için eylem düzenlendi. 

Paris'te Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) öncülüğünde Eyfel Kulesi önünde yapılan eyleme Paris ve çevresindeki DYKM'ler ve yüzlerce Kürdistanlı katıldı. Eylemde büyük harflerle "Öcalan'a özgürlük" yazan Kürdistanlılar Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar taşıdı.

Eylemciler adına yapılan açıklamada "Öndeliğimizin ne şartlarda İmralı tecrit sisteminde tutulduğuna dair bilgimiz yok. Önderliğimizin sağlık durumu bizim kırmızı çizgimizdir. Bizler Önder Apo'yu özgürleştirene kadar eylem halinde olacağız" denildi.

Öte yandan Almanya’nın Mannheim kentinde de Ronahi-Berivan Kadın Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla stant açtı.

Mannheim HBF önünde açılan stantta konuşmalar yapıldı ve bildiriler dağıtıldı. Kürt Toplum Merkezi’nin mesajının okunduğu eylemde Sol Parti'nin Mannheim Federal Milletvekili Gökay Akbulut da katılarak bir konuşma yaptı.

Eylemde 'Jin, jîyan, Azadî', 'Bijî Serok Apo' sloganları atıldı. 


PARİS/MANNHEİM