Paris’te depremzedelerle dayanışma kermesi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Fransa’nın başkenti Paris’te TJK-F öncülüğünde depremzedeler yararına kermes yapıldı. Ev yemeklerinin, el işlerinin satıldığı kermeste 5094 euro bağış toplandı.

Kürt Kadın Hareketi TJK-F bünyesinde çalışma yürüten Evin-Jin-Kar kadın atölyesi ve Paris Kadın Deprem Sokak İnisiyatifi öncülüğünde Paris 10. Bölgesinde Roja-Sor’un başlatmış olduğu deprem bölgesine yardım kampanyası çerçevesinde bir kermes düzenledi. 

10. Paris Belediyesi, Fransız Komünist Parti 10. Bölge Temsilciliği, Yeşiller Bölge seçilmişleri, bölge esnafı ve çok sayıda kadının el ürünü ile oluşturulan kermes, cumartesi günü saat 12.00’de açıldı.

Belediye encümenleri de çalıştı

Büyük ilgi gören kermes alanını birçok insan ziyaret edip dayanışmsını sunarken, Belediye Başkanı Alexanra Cordebard, Paris Büyükşehir Encümeni Patrice Laurence, 10 Paris Bölge belediyesi encümeni Elie Joussellin bir süre stantta çalışarak halka servis yaptı. 

Belediye Başkanı Cordebard, “böyle bir kermesi bölgemde ağırlamaktan, katkı sunmaktan onur duyuyoruz. Bu insanlık zincirine katkımızın olması önemli. Bundan sonra da dayanışma içerisinde olacağız” diyerek depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi. Fransız Komünist Parti bölge bileşimi de tüm yönetimi ile standı ziyaret ederek, bağışta bulundu.

Feraud: Elimizden gelen çabayı göstereceğiz

Fransız senatör Remi Feraud’da standa gelerek bağışta bulundu. Senatör Remi Feraud duyduğu üzüntüyü de dile getirerek şöyle dedi: “Sabah uyandığımızda deprem acısı ile karşılaştık. Bu deprem sonucu hem Türkiye’nin değişik illerindeki yıkımı yine en yakın dostumuz olan Kürtlerin yaşadığı kentleri vurması ve bilançonun ağırlığını görüyoruz. Elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu anlamda Kürt halkının yanında olduğumuzu belirtirken, depremde yakınlarını kaybeden herkese ve halklara başsağlığı diliyorum.” 

5094 Euro toplandı

Saat 18:00’e kadar süren kermeste el işleri, yemekler satıldı. Gün boyunca Roja-Sor bilgilendirme broşürleri dağıttı. Günün sonunda stantlardan sorumlu komite 5094 euro bağış topladığını açıkladı.

TJK-F,  kermese yemek yapın gönderen, yine dolaplarındaki etiketli kıyafetini getiren kadınlara, bölge esnafına, el işleri ile katkı yapan tüm emektarlara bu kolektif kadın emeği etrafında buluşup katkı sunan tüm “dayanışma yaşatır” şiarı ile seferber olanlara teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.