Patlayıcılarıyla öldüler

  •  Zap'ta Şehîd Agir savaş mevzilerine girmek isteyen Türk askerlerini vuran gerilla, mevzileri bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcıları da üzerlerinde patlatarak 2'sini öldürdü. 

 

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 16 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 3 kez savaş uçakları, 40 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan ve tanklarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 8 Türk askerini öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 26 Eylül saat 07.00’de denetim altına alındıktan sonra ağır silahlarla vuruldu; 3'ü öldürüldü, 1 askeri çadır imha edildi. 

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzilerine 26 Eylül günü girmek isteyen Türk askerleri, ferdi silah ve el bombalarıyla vuruldu. Mevzileri bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar da patlatılarak, en az 2'si öldürüldü. 

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 26 Eylül saat 17.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

* Çemço’nun Şehîd Bahoz savaş mevzilerini 27 Eylül saat 14.00’te kimyasal silahlarla bombaladıktan sonra savaş mevzilerine girmek isteyen Türk askerleri, ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü. Türk askerleri, bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

Metîna Bölgesi

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 26 Eylül saat 06.00’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 26 Eylül’de Girê FM ve Saca Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ile Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzilerini yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 16 kez bombaladı. 

* Türk savaş uçakları, Xakurkê’nin Girê Şekîf alanı ile Çemço Direniş Alanı'nın savaş uçaklarıyla 3 kez bombaladı.

*  Türk saldırı helikopterleri, 26 Eylül’de Çemço, Kurêjahro, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê alanlarını 40 kez bombaladı.

* Metîna’nın Girê Ortê alanı ile Çemço ve Girê FM Direniş Alanı, 25 Eylül’de obüs, havan ve tanklarla onlarca kez bombalandı. 

* Türk ordusu, 26 Eylül’de Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalıştı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.