Perex’in intikamı için

  •  Gerilla, işgalci Türk devletinin Perex’te gerçekleştirdiği katliamın intikamı için eylemler düzenledi; 4 askeri öldürdü, 2 mevzi, 1 dron ve 1 MOBESE kamera sistemini imha etti. 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) gerillanın, soykırımcı Türk devleti tarafından Zaxo’da katledilen 9 günahsız insanın intikamı için halkların kardeşliği adına bir dizi eylem gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Savaş suçlusu Türk ordusunun, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 5 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 11 kez savaş uçakları, 33 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de ağır silah, obüs ve havanlarla bombalamasına rağmen yapılan eylemler şöyle:

Zap Bölgesi

*  Şikefta Birîndara’daki savaş mevzilerini bombalamak için 23 Temmuz’da gönderilen 1 dron, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde vurularak imha edildi.

*  Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 23 Temmuz saat 06.00’da ilerlemek isteyen 1 zırhlı araç, sabotaj taktiğiyle vurularak darbelendi.

*  YJA Star gerillaları, 23 Temmuz saat 12.30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na işgalciler tarafından yerleştirilen 1 MOBESE kamera sistemini imha etti. 

* Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 23 Temmuz saat 12.30’da kepçeyle yıkmak isteyen Türk askerleri, ağır silahlarla vuruldu. Darbelenen kepçe, savaş mevzileri çevresinden uzaklaşmak zorunda kaldı.

*  Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki Türk mevzileri, 23 Temmuz saat 19.30’da ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi imha edildu.

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 24 Temmuz saat 05.30 ve 06.00’da ilerlemek isteyen Türk askerleri vuruldu; 1’i öldürüldü, 1’i de yaralandı.

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nı 22 Temmuz saat 21.40’ta bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde ateş altına alındı. Müdahaleden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’na 22 Temmuz saat 22.40’ta indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri vurulunca indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

*  Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 23 Temmuz 12.40 ve 17.15 saatlerinde ilerlemek isteyen işgalciler, sabotaj taktiğiyle vurularak darbelendi.

* YJA Star gerillaları, 23 Temmuz saat 19.05’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurarak 1’ini öldürdü. 

*  YJA Star gerillaları, 23 Temmuz saat 23.40’ta Türk ordusunun Kanîmasî’deki karakolunu hedef aldı; 1 mevziyi imha ederek, içindeki 2 askeri öldürdü. 

Bombardıman kesilmedi

*  Türk ordusu, 23 Temmuz’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 5 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı.

*  Türk ordusu, 23 Temmuz’da Garê’deki Gundê Sêdarê, Gundê Mêranê ve Kanîsarkê alanı ile Girê Amediyê, Saca, Sîda ve Girê Cûdî Direniş Alanları’nı 11 kez savaş uçaklarıyla bombaladı.

* Girê Amediyê, Girê Cûdî, Karker ve Kurojahro Direniş Alanları, 22 ve 23 Temmuz’da 33 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Çemço, Girê Amediyê, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Hakkarî Direniş Alanları, 23 Temmuz’da ağır silah, obüs ve havanlarla onlarca kez bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.