Peru’da panzerli demokrasi

Dünya Haberleri —

Peru

Peru

  • Peru polisi Lima’da bir üniversiteyi panzerle bastı, 200 öğrenciyi gözaltına aldı. Puno kentinde bir kişinin daha yaşamını yitirmesi ile ölü sayısı 60’a yükseldi. 

Peru'da, Cumhurbaşkanı Dina Boluarte'nin istifa etmesini ve erken seçime gidilmesini talep eden protestocular ile polis arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 60'a yükseldi. Göstericilerin başkent Lima’yı merkez üssü haline getirdiği eylemler için kente gelen öğrencilere polis tanklı baskın ile cevap verdi. 

Başkent Lima başta olmak üzere birçok kentte sokaklara inen binlerce kişi güvenlik güçleriyle çatıştı. Puno şehrindeki eylemlerde 1 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle 11 Aralık'tan bu yana ölenlerin sayısı 60'a çıktı.

Peru devlet güçleri göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmaya devam ediyor. Yerel ajanslar son gösterilerde şiddetin dozunun arttığına dikkat çekerek her iki taraftan da çok sayıda kişinin yaralandığı bilgilerini geçiyor. Lima'daki San Marcos Ulusal Üniversitesi'ne panzerle baskın yapan polis 200 öğrenciyi gözaltına aldı. Ülkenin çeşitli kentlerinden gelen yüzlerce öğrenci San Marcos Ulusal Üniversitesi bahçesinde çadır açarak kamp kurdu. ‘Lima’yı al’ eylemselliği için bir araya gelen öğrencilere Peru Ulusal Polisi tankla müdahale etti. 

Polis ile öğrenciler arasında üniversite bahçesinde gerginlik yaşandığı ve 1,5 saatin sonunda öğrencilerin polis otobüsüyle dışarı çıkartıldığı bilgisi paylaşıldı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, çok sayıda otoyola barikat kurulduğu ve polisin bazı göstericilere sert müdahale ettiği yer alıyor. LİMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.