Pisliğin elebaşı Saray’da

  •  Türk devletinin, çeşitli aparatlarıyla yaptığı bütün kirli işlerin kaynağının Saray, elebaşının da Türk Cumhurbaşkanı Recep T . Erdoğan olduğu, Sedat Peker’in itiraflarıyla bir kez daha ortaya serildi. Peker, bu kez Suriye’de çetelere silah gönderilmesini anlattı.
  •  El Nusra’ya silahın kendisi üzerinden gönderildiğini itiraf eden Sedat Peker, buradaki milyarlarca dolarlık ticaretin de bizzat Saray’daki İdari İlişkiler Başkanı Metin Kıratlı, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ve AKP’li Sancak Ailesi tarafından yapıldığını söyledi.

Türk devleti içindeki iktidar çatışması ve yeni döneme uygun çete istihdamından dolayı dışlanan elemanlardan Sedat Peker, 'Fırtınalarla Büyüyen Fidanlar Rüzgarlarla Yıkılmazlar' başlıklı 8. videoda, Suriye'ye gönderilen silahlar ve bu ülkedeki milyarlarca dolarlık yasa dışı ticaretin sac ayaklarına ilişkin 'Tayyip Abi' dediği Türk Cumhurbaşkanı’nın işaret etti.

Sedat Peker, son videosunda Türk İçişleri Süleyman Soylu’nun iddialarına yanıt vermekle yetinmeyip daha önce duyurduğu 'Suriye silahları' konusuna da giriş yaptı. Filistin meselesinden El Nusra ile yasa dışı ticarete kadar bütün anlattıklarıyla Saray’ı ve Recep T. Erdoğan’ı işaret eden Peker, Erdoğan ile eskiye dayanan rabıtasını ise bir sonraki videoyu bıraktı. Peker’in dünkü itiraflarında öne çıkanlar şöyle:

*  Filistin konusunda Cuma çıkışı hamaset yapılıyor ama İsrail'e giden malları taşıyan gemilerin sahibi belli, orada kimin yazıhanesinin olduğu da. Azerbaycan’da SOCAR var, Katar’da paralar var ama Filistin’de hamaset var.

*  Atilla Peker’i gözaltına aldınız, benim için alacağınızı söylüyorsunuz. ‘Biz herkesi gidip alırız’ diyorsunuz Halil Falyalı’yı niye almıyorsunuz? ABD’nin kırmızı arama listesinde, Ortadoğu'nun uyuşturucu patronu diye. Türkiye’de de İçişleri’nden aranıyor. Herkesi gidip alıyorsunuz, gidin onu da alın. Ama onda kasetler var. Herkesi çekmiş o da.

*  Soylu'nun sigorta şirketi, en büyük holding ve kuruluşları bağladığı, çuvallarla para kazanıyor.

*  Koruma polisi, ben yurt dışındayken de yanımdaydı, üstelik 8 ay boyunca.

*  Bayırbucak Türkmenlerine ve diğerlerine yardımcı olmak için İHA, kıyafetler, -ama sayıca çok fazla, oradaki tüm savaşçılara yetecek kadar- telsizler, çelik yelekler, onlar bunlar, tırlarca yardım… Bu projejiyi düşündük. O milletvekili (Erdoğan’ın başından beri yanında olan Metin Külünk) arkadaşımızla da konuştuk. O da düşünceyi aldı, iletmesi gereken yerlere iletti. Sonra dediler 'Biz ek TIRlar verelim, sizin tırlarla beraber (gitsinler)'. Bizim TIRar 'Sedat Peker yardım konvoyu' diye gidiyor. Basına da resimler veriyoruz. Tüm ekipmanları yolluyoruz ama benim adıma giden diğer araçlar var. Onlar da başka yerdeki Türkmenlere gidiyor, diye biliyoruz. SADAT tarafından organize ediliyor. Onların benimle hiçbir ilgisi yok ama benim adıma gidiyor. İşlem yapılmıyor, kayıt yapılmıyor, direkt geçiş yapılıyor. Sonra ben yüklü miktarda Mitsubishi araçlar yollamaya başlayınca dediler 'Bize de biraz verir misin, oradaki savaşçılar…' dedim tamam, verelim. Sonra baktım Türkmenler her yerden videolarla teşekkür ediyorlar, aracı aldık diye ama bir iki tanesi Arapça konuşuyor. Sonra bizim Türkmen arkadaşlar 'Bunlar el Nusracı' dedi. Bizim diğer arkadaşlar da 'Bu gidenler el Nusra'ya gidiyor' dediler. Evet, benim üzerimden gidiyor. Samimi söylüyorum. Ben yollamadım, SADAT'çılar yolladı.

* Suriye'de ticaret yapmak için ne yapmanız lazım, biliyor musunuz? Metin Kıratlı bey var, tam makamıyla söyleyeyim, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı. Külliye'de. Ona gideceksiniz ama bir iki kamyonluk işleri söylemiyorum, büyük işleri diyorum. Kaçak ham petrol, çay, şeker, bakır, alüminyum, ikinci el araba, bunlar milyarlarca dolarlık işler, büyük paralar...  Siz oradan onayı aldıktan sonra, Berat Albayrak ve sizin medya grup var; Murat Sancak-Ramazan Öztürk. Tüm hiyerarşi orda. Onların da onayı geçtikten sonra kime gidiyorsunuz, El Nusra'nın iktisat sorumlusu var Ebu Abdurrahman, Ebu Şeyman ismini de kullanıyor, şu anda da ticaret böyle yapılıyor. Berat Albayrak nerede biliyor musunuz? Sancak'ın evinde kalıyor, beraberler...

2014’te deşifre oldu

Türkiye'nin Suriye'deki çetelere silah yardımında bulunduğu iddiası 1 Ocak 2014'te Hatay'ın Kırıkhan ilçesi ve 19 Ocak 2014'te Adana'nın Ceyhan ilçesinde MİT TIR'larının durdurulması olayıyla alevlenmişti. Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu, Hatay ve Adana’da durdurulan MİT TIR’larının Bayırbucak Türkmenlerine silah taşıdığını söyledi. Tuğrul Türkeş ise, AKP’ye geçmeden önce Haziran 2015'te, "Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenlere gitmiyordu. Bilerek söylüyorum” ifadelerini kullanmıştı. Türkeş, sonra AKP’ye dahil edilip susturuldu, ardından MHP ile de ittifak kuruldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye’de bulanan yabancı basın kuruluşlarının Türkiye temsilcilileri ile İstanbul’da 30 Eylül 2016’da yaptığı toplantıda şunları söylemişti: “Mevcut hükümetin El Nusra’ya destek verdiğini hepimiz biliyoruz. Tüm dünya biliyor. Türkiye’nin Suriye’ye silah gönderdiğini artık bütün dünya biliyor."

Eylül 2016'a CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilen emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu SADAT’ı Meclis gündemine taşımıştı. Tanrıverdi dönemin başbakanı Binali Yıldırım’dan El Nusra, El Kaide ve DAİŞ ile SADAT’ın ilişkisi olduğuna ve SADAT tarafından DAİŞ’lilerin  eğitildiğine dair iddiaların doğru olup olmadığının açıklanmasını istemişti.

Efrîn işgal saldırısı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 23 Ocak 2018’de yapılan "Güvenlik Zirvesi" toplantısında, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları, İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma Bakanları ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Başdanışmanlar Adnan Tanrıverdi ve Mustafa Varank yer aldı.

El Kaide'nin eski Suriye kolu olan El Nusra Cephesi, 2012'den bu yana ABD'nin terör örgütleri listesinde bulunuyor.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.