Polis ayağını kırdı, doktor örtbasa çalıştı

Dilbent Türker

Dilbent Türker

  • Taksim’de 25 Kasım'daki yürüyüşte gözaltına alındığı esnada ayağı kırılan TOMİS üyesi Dilbent Türker, polis şiddetinin kendisini muayene eden doktor tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını söyledi. 

İstanbul’da, 25 Kasım Kadın Platformu öncülüğünde bir araya gelen kadınların “25 Kasım Yürüyüşü” polisin saldırı ve ablukasına rağmen gerçekleştirildi. Taksim Tünel Meydanı’na çıkan sokaklarda ve Karaköy’de birçok noktada gerçekleşen yürüyüşe saldıran polis, 200’e yakın kadını darp ederek, gözaltına aldı. Şiddeti protesto ederken polis şiddetine maruz kalan kadınlardan biri de gözaltına alındığı esnada ayağı kırılan Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi Dilbent Türker idi.

Tünel’e doğru yürüyüş gerçekleştirdikleri sırada bir anda polisler tarafından ablukaya alındıklarını anımsatan Türker, burada gözaltına alınmamak için hep beraber direndiklerini söyledi. Türker, “Buna itiraz ettik. Polisler önce yerlerde sürüklemeye ve darp etmeye başladı. Daha sonra direncimi kırmak için ayağıma tekme vurarak bacağımı kırdı” dedi. Bu insanlık dışı bu muameleyi hak etmediğini vurgulayan Türker, ayağının kırılması sonrası yaşananları ise şöyle anlattı: “Polis ayağımı kırdıktan sonra ayağım ters döndü. Buna rağmen özellikle kırılan bacağımı tekmelemeye devam ettiler. Daha sonra Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldüm. Orada da doktor muayenesine kadar ters kelepçeyle bekletildim. Sarıyer'de bulunan Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildim. Yine ambulans verilmediği için polis aracıyla ve sağlıksız koşullarda götürüldüm. Hastanede doktor muayenesi sonrası röntgen çekildi. Bana “ameliyat gerekiyor’ dediler. Bu esnada yakınlarıma da avukatlarıma ulaşamadığım için sağlık hakkım da engellendi.”

Yaşanan hukuksuzluğun hastanede doktor tarafından da devam ettirildiğini belirten Türker, “Doktor beni muayene ederken ‘sen düşmüşsün’ dedi. Düşmediğimi, polisin ayağıma tekme atarak kırdığını söylememe rağmen doktor, ‘bu kırık böyle bir kırık olamaz’ diyerek, resmen polis şiddetini örtbas etmeye çalıştı. Yaşadığım işkence ve olay anı polisin kendi kamera kayıtlarında da var. Hem polis şiddetini örtbas etmeye çalışan doktor hem de darp eden polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Tabii ki bu baskılar bizi yıldırmayacak, mücadelemize devam edeceğiz. Bu faşizm yöntemler karşısında dik durarak, sokaklarda meydanlarda fabrikalarda, sesimizi, mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi. MA/İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.