Polis önünü kesip darp etti

Şeyhmus Eşen

Şeyhmus Eşen

  • Bismil 'de Şeyhmus Eşen adlı yurttaş, önünü kesen bir polis tarafından darp edildi. Eşen'ın yanındaki çocuğu da yaralandı. 

Amed’in Bismil ilçesinde Şeyhmus Eşen adlı yurttaş, önceki gün arabasıyla çarşı merkezinde giderken polisler tarafından önü kesildi ve darp edildi. Olay sırasında araçta bulunan iki yaşındaki çocuğu da yaralandı. Eşen, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı. Eşen, darp raporu aldıktan sonra Bismil Cumhuriyet Başsavcılığına saldırgan polis hakkında şikayetçi oldu.

Eşen, yaşananlara dair MA'dan Fethi Balaman'a konuştu. İstasyon Caddesi'nden ilerlerken "Yunus" olarak nitelendirilen polislerin önünü kestiğini aktaran Eşen, yaşananları şöyle anlattı: "Polis, ‘dur, dur’ diye bağırdı. İsmini bilmiyorum. 'Dur' dediği gibi durdum. Yanıma gelince bağırmaya devam etti. Ardından hakaretlerde bulundu. Ben 'yanımda çocuk var niye bağırıyorsun, çocuk korkuyor' dedim. O da bana ‘cevap mı veriyorsun’ diye bağırdı. Yakamdan tutup çekiştirmeye başladı. Ben de o esnada çocuk koltuktan düşmesin diye onu tutup konuştum. Bir yandan da çocuk korktuğu için sakinleştirmeye çalışıyordum. Yüzümü döndüğüm anda yumruk attı. Direksiyondaydım, kafasını içeri koyarak vurmaya devam etti. Elinde bir cisim vardı, ne olduğunu tespit edemedim. Yüzüme ve vücuduma vurmaya devam etti. Yanında bulunan 10’a yakın polis vardı. Polisler araçtan zor çıkardı. Çıkarırken de bana hakaret etti. Tüm bu yaşananların görgü tanıkları da var."

İki yaşındaki çocuk da

Çocuğunun da yaralandığını ifade eden Eşen, diğer polislerin de sözlü bir şekilde kendisine saldırdığını kaydetti. Eşen, "Polisi görsem tanırım. Hastanede yine karşıma çıktı. ‘Sen kimsin, kavga ettiğim kişi sen misin’ diye sordu. ‘O esnada sinirliydim, sinirlerime hakim olamadım, kusura bakma’ dedi. Yanında başka polisler de vardı. Bu kadar basit olmaması gerekiyordu. Ortada bir şey yokken direkt saldırdı. Bu bir hata değil, polis suç işledi. Hiçbir şey yokken şiddete uğruyorsun, yanındaki polisler de sessiz kalıyor. Çocuk ağladı ve korkudan koltuktan düştü. Onun da başında şişlik oluştu. Koltuğun demirine vurdu başını ve şu anda müşahede altında tutuluyor" şeklinde konuştu.

Suç duyurusu

Aldığı darp raporuyla  savcılığa başvurduğunu aktaran Eşen, şunları ekledi: "Darp raporunda göz, göğüs ve omuzlarımdan aldığım yaralardan bahsediliyor. Olayı gerçekleştiren kişinin hukuk önünde hesap vermesi gerekiyor." AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.