Netanyahu önde, sağcı koalisyon kapıda

Dünya Haberleri —

.

.

  • İsrail’de yapılan seçimler resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Netanyahu’nun partisi Likud sandıktan birinci parti olarak çıktı.

 

İsrail’de yolsuzluk yaptığı ve korona salgını sürecini yönetemediği suçlamalarıyla uzun süredir protestoların odağında olan Başbakan Benyamin Netanyahu yapılan seçimlerden bir kez daha birinci çıktı. Likud'un sağ blok Yamina ile koalisyon kurması bekleniyor. 

İsrail'de son iki yıl içinde yapılan dördüncü erken genel seçimde Netanyahu’nun partisi Likud 33 milletvekili çıkararak seçimleri önde tamamladı. Likud'a destek vermesine kesin gözüyle bakılan sağ blok Naftali Bennett liderliğindeki Yamina partisi ise 23 sandalye kazandı.

Netanyahu’nun rakibi Yair Lapid liderliğindeki Yeş Atid (Gelecek Var) Partisi 16 sandalye çıkararak ikinci parti olurken, İsrail vatandaşı Filistinlilerin Ortak Arap Listesi Bloku ise oy kaybederek 8 milletvekiline düştü.

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Netanyahu karşıtları uzun süredir protesto gösterileri düzenliyor ve Başbakan’ın istifasını istiyordu.

TEL AVİV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.