Puigdemont KNK’yi ziyaret etti

Dünya Haberleri —

KNK ile Katalan heyetinin görüşmesi

KNK ile Katalan heyetinin görüşmesi

  • Katalonya eski Başkanı Carles Puigdemont başkanlığındaki 8 kişilik Katalan Cumhuriyeti Konseyi, Kürdistan Ulusal Kongresi'ni (KNK) ziyaret etti.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki KNK genel merkezini 27 Şubat’ta ziyaret eden Katalan heyet içerisinde Katalonya özerk hükümetinin eski Başkanı ve bağımsızlık referandumunun lideri Carles Puigdemont, Prof. Dr. Josep Alay, akademisyen Guillen Fuster, milletvekili Sergi Miquel, siyaset bilimci Adria Alsina, Alba Bosch, Katalan Parlamentosu 12 ve 13. dönem milletvekili Aurora Madaula, eski parlamenter ve Barcelona Kent Konseyi Üyesi Antonio Castella yer aldı. Heyet, KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyr Aydar, KNK eski Eşbaşkanı Nilüfer Koç ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. 

Dostluk ziyaretiydi 
Görüşmenin detaylarına ilişkin gazetemize bilgi veren KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, “Bu bir tanışma ve dostluk toplantısıydı. Katalan ile Kürt halkı arasındaki dostluğu pekiştirmek, birlikte çalışabileceğimiz ortak noktaları tespit etmeye çalıştık” dedi. Görüşmenin KNK’nin talebiyle gerçekleştiğini belirten Karamus, “Kendileri de bizi Katalonya’ya davet etti. En yakın zamanda biz de bir ziyaret gerçekleştireceğiz” bilgisini paylaştı. Görüşmelerinin devam edeceğini belirten Karamus, “Avrupa düzeyinde birlikte, ortak çalışma yürütecek düzeyde ilişkilerimizi sürdüreceğiz” dedi. 

Katalonya’ya Rojava teşekkürü
Katalonya Parlamentosu’nun 2021 Ekim ayında gerçekleştirilen oturumda Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni resmi düzeyde tanıma kararı aldıklarını hatırlatan Karamus, “Kürt halkının mücadelesinin meşru olduğunu ve desteklediklerini dile getirdiler. Biz de KNK Konseyi adına Rojava’yı gerek parlemento gerekse de hükümet düzeyinde tanıdıkları için teşekkür ettik” dedi. 

PKK listeden çıkarılmalı
PKK’nin ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması için yürütülen kampanyanın da toplantıda gündeme geldiğini ifade eden Karamus, “Katalonya temsilcileri de bu kampanyayı desteklediklerini söyledi” dedi. Karamus, Kürt halkının mücadelesini destekleyen hükümet, parlementer vs. tüm çevrelerle görüşmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.