Reodaki askerler savaş dışı

  • Reo tipi askeri aracı vuran gerillalar, 3 askeri öldürdü, 4’ü de yaralandı.

 

Türk ordusunun yoğun bombardıman eşliğindeki işgal saldırılarına karşı direnen gerillalar, eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylem ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Gerillalar, Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Heftanîn’in Şehit Kendal alanına bağlı Deriyê Dawetiye ve Girê Şehîd Rênas arasındaki yolda 27 Ağustos günü saat 10.00 sıralarından ilerleyen 1 Reo Tipi askeri aracı hedef aldı. Gerillaların sabotaj taktiğiyle vurduğu araçta bulunan 3 Türk askeri öldü, 4’ü ise yaralandı. İşgalci Türk ordusu eylemin ardından kayıplarını helikopterlerle bölgeden uzaklaştırdı. 

*  Metîna’nan Girê Şehîd Çiya’da bulunan işgalciler, 27 Ağustos günü saat 14.30’da vuruldu; 1 asker öldürüldü.

*  Türk ordusu, 28 Ağustos günü 10.30-02.30 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı’nın zehirli gazlar ve patlayıcılarla bombaladı; 03.00-09.20 saatleri arasında da zehirli gazlar ve savaş uçakları ile bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. Werxelê direnişçilerinin müdahalesi ardından işgalciler sonuç alamadan geri çekildi. 

*  Avaşîn’in Girê Sor, Girê Spî, Girê Silêman, Mervanos, Tabûra Ereba alanlarında, 28 Ağustos günü 23.15-00.45 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı; Stûnê alanına bağlı Girê Şehîd Rizgar, Girê Şehîd Elî ve Werxelê yamaçları saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Hirorê, Dêşîşê, Derarê, Kêste ve Seraru köylerinin çevresi ile Girê Koordîne, Girê Zendûra, Girê Şehîd Çiya alanları, 28 Ağustos günü 22.00-01.00 saatleri arasında saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Zap’ın Sîda alanında bulunan Kêlê köyü, 28 Ağustos günü saat 18.30’da sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerla bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.