Ronahi ve Berivan anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

  • TCŞ, TEKO-JİN ve enternasyonalist gençler, 21 Mart 1994’de bedenini ateşe veren Nilgün Yıldırım (Berivan) ve Bedriye Taş’ı (Ronahi) eylemlerini gerçekleştirdikleri yerde andı.

TCŞ, TEKO-JİN ve enternasyonalist gençler öncülüğünde gerçekleştirilen eylemin dünkü durağı Mannheim oldu.

Enternasyonalistlerin de aralarında olduğu bir grup sabah saatlerinde, 21 Mart 1994’de bedenini ateşe veren Nilgün Yıldırım (Berivan) ve Bedriye Taş’ı (Ronahi) eylemlerini gerçekleştirdikleri yerde andı. Şehitlerin fotoğrafları taşınırken, eylem yerine çiçekler bırakıldı. Enternasyonalist Jana Rodrigez burada yaptığı konuşmada Ronahi ve Berivan’ın mücadelesinden çok etkilendiklerini belirterek, "Bizler de onların mücadelesini yürüteceğiz" dedi. YJK-E adına Delal Rubar, "Onları anmak bizim için çok ağır ve güç. Şehitlerimizin direnişi yolumuzu aydınlatıyor" diye konuştu.

Uzun Yürüyüş eylemcileri ise saat 14.00’de Feuerwehrwache’de bir araya geldi. Devrim mücadelesinde şehit düşen kadınların fotoğraflarının taşındığı eylemde Öcalan’ın kadınlara ilişkin değerlendirmelerinin yer aldığı açıklamaları okundu. Die Linke, Gemeinsam Kampfen yetkilileri de birer konuşma yaptı.

Eylemcilerin bugünkü durağı Esslingen olacak. 

MANNHEIM

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.