Sağcı suçlar son 20 yılın zirvesinde

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’da aşırı sağcıların işlediği suç oranının son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı, aşırı sağın “ülke güvenliği için en büyük tehdit” olarak kalmaya devam ettiğini ifade etti.

 

Almanya’da 2020 yılı siyasi suç istatistikleri açıklandı. 2020 Siyasi Suçlar Raporu”  verilerilerine göre şiddet ve ırkçılıkla bağlantılı suçlar artış gösterdi. Önceki yıla göre 8,5 artan suç oranları son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Konuya ilişkin başkent Berlin’de bir basın açıklaması yapan İçişleri Bakanı Horst Seehofer, işlenen 44 bin 692 siyasi suçun yarısından fazlasının aşırı sağcılar tarafından işlendiğini belirtti. 2020 yılında 23 bin 604 aşırı sağ kaynaklı suçun işlendiğine dikkat çeken Seehofer “Aşırı sağ ülkemizde güvenliğe yönelik en büyük tehdit olmaya devam ediyor”  ifadelerini kullandı.

Almanya’da ırkçıların işlediği suçlar arasında Şubat 2020’de Hanau’da 9 gencin katledilmesi olayıyla birlikte cinayet, ırkçı nefrete teşvik ve Hitler selamı gibi çeşitli suçlar bulunduğu kaydedildi.

Ülkede sivil toplum örgütleri, sağcı hareketlerin yeniden tırmanışa geçtiği yönünde sık sık uyarılarda bulunuyor. Fakat hem hükümet hem de istihbarat servisleri bu uyarıları ya görmezden geliyor ya da hafife alıyor. Alman istihbarat servisleri daha çok sol örgütlemeler üzerinde yoğunlaşmayı tercih ederken, aşırı ırkçı oluşumları ‘tehlikeli’ görmekten kaçınıyor.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.